Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 18 apr 2018

Sonos introduceert kleurrijke limited edition Hay Sonos One

De Sonos One is een uitstekende multiroom speaker. Draadloos je audio in hoge kwaliteit door je kamers laten schallen blijft indrukwekkend. Maar ja, de producten van Sonos zijn allesbehalve kleurrijk. Strak, maar niet spetterend. 

Hay Sonos One Limited Edition Collection

Daar komt nu verandering in met een limited-edition uitvoering van de Sonos One. Het audiomerk heeft de handen ineen geslagen met het Deense designbureau Hay. Het resultaat is een serie aan kleurrijke uitvoeringen van de Sonos One, die later dit jaar op de markt komt.

Het is een hele mond vol: Hay Sonos One Limited Edition Collection. Consumenten kunnen kiezen tussen rood, geel en groen. Exact het pallet van Hay voor dit jaar.

Sonos One Hay

“Kleur is een van de meest belangrijke onderdelen van het ontwerpproces,” aldus Hay-oprichter Mette Hay. “Het was dus uiterst belangrijk dat we niet simpelweg een kleurschaal zouden kiezen, die er goed uit ziet. Kleuren kunnen verdwijnen in hun omgeving, of contrast bieden. Deze speakers verdienen het om behandeld te worden als meubels: sterke, onafhankelijke objecten die in verschillende ruimtes en behoeftes passen.”

Sonos One Hay

Zweverige quotes of niet, meer kleuren zijn altijd welkom. Ondertussen wachten de meeste gebruikers echter vooral op de introductie van Google Assistant. Vorig jaar werd al onthuld dat de slimme assistent naar de speakers van Sonos komt. Sindsdien hebben we er nog maar weinig over gehoord. Voorlopig blijft het bij de Engels sprekende Alexa.

Het is in ieder geval een interessant nieuw hoofdstuk voor het audiomerk. Sonos speakers hoeven niet enkel functioneel weg te vallen in je interieur, maar kunnen ook een aanwezige rol spelen. Vorig jaar werd bekend gemaakt dat Sonos en Ikea bovendien aan een nieuw project werken. Wellicht komen daar ook nog kleurrijke resultaten uit voort.

Sonos One Hay

Overigens onthulde Ikea zelf onlangs zijn eigen Bluetooth speakers, die je hier kunt checken. Helaas is het nog niet exact duidelijk wanneer de Hay Sonos One Limited Edition speakers uit gaan komen, maar je kunt rekenen op september. De speciale modellen zijn iets prijziger dan de ‘normale’ variant: 230 dollar in plaats van 200 dollar.

?Lees ook: Ikea introduceert stijlvolle Bluetooth speakers met budgetprijsje

Reageer op artikel:
Sonos introduceert kleurrijke limited edition Hay Sonos One
Sluiten