Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 28 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Max Hazam’s Supercharged KTM motorfiets is een metalen spektakel

Max Hazan is één van de topontwerpers als het gaat om custom motorfietsen en mocht al twee keer de Bike of the Year Award in ontvangst nemen van Moto Goodness website Pipeburn. Hazan is niet bang om weg te stappen van 3D printers en digitale renders, en maakt gerust zijn handen vuil tijdens het spelen met live motoren en metalen. Zijn nieuwe supercharged KTM motorfiets ziet eruit als een glorieuze steampunk creatie en is misschien wel het interessantste werk van Hazan Motorworks.

Supercharged KTM: niet ontworpen om praktisch te zijn

Hoewel het bedrijf KTM vooral bekend staat om zijn terreinmotoren, maakt Hazan duidelijk dat zijn supercharged KTM hier niet ontworpen voor is. De motorfiets hoefde niet per se iets praktisch te zijn en is vooral iets met twee wielen, dat leuk moest zijn om in elkaar te zetten. Het idee was om een creatie neer te zetten, zoals de eerste gemotoriseerde fiets, welke licht, goedkoop en snel moest zijn.

Hazam Supercharged KTM motorfiets

Metalen beest met handgemaakte elementen

Voor zijn visie was de KTM RFS motor de perfecte optie, aangezien het makkelijk is om mee te werkt, relatief kogelvrij is en de strakste vorm heeft wat betreft de 450-type motoren. Aan deze motor werd een Aisin AMR350 supercharger toegevoegd. Deze elementen worden verder vergezeld van een handgemaakte tank van 6061 aluminium en een apart koelmiddelreservoir aan de voorkant met een afwerking van zwart nikkel. De motorfiets valt in de 300cc klasse en is met 111 kg toch redelijk licht.

Hazam Supercharged KTM motorfiets

Steampunk kunstwerk

Het uiteindelijke resultaat lijkt op een platgedrukte motor, waar je behoorlijk vlak op over de weg moet scheuren. De steampunk sfeer wordt gecreëerd doordat de verschillende elementen in variërende metaalsoorten goed zichtbaar zijn en moeiteloos in elkaar overlopen. De samenstelling lijkt eerder op een soort kunstwerkt, dan dat de onderdelen op deze manier zijn vastgezet, zodat de motorfiets het ook daadwerkelijk doet.

hazamSuperchargedKTM3

Over steampunk gesproken: als je houdt van de stijl, zul je ook deze Tesla Watch kunnen waarderen. Dit horloge werd geïnspireerd door Tesla. En dan bedoelen we niet het autobedrijf, maar de originele uitvinder Nikola Tesla.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Designboom

Reageer op artikel:
Max Hazam’s Supercharged KTM motorfiets is een metalen spektakel
Sluiten