Sam Dille
Sam Dille Gadgets 19 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Vergeet mondkapjes! De hazmat helm is het nieuwe wapen tegen corona

In deze tijd waarin het coronavirus nog steeds dagelijks duizenden mensen besmet, wordt het steeds belangrijker om jezelf te beschermen door middel van een mondkapje. Bij veel kapjes is het vaak maar de vraag of ze je goed beschermen tegen het virus. Daar hoef je je bij de opvallende hazmat helmen helemaal niet druk over te maken.

De hazmat helm (harzadous materials helmet) wordt oorspronkelijk gebruikt om astronauten te beschermen tegen gevaarlijke stoffen in de ruimte. Dat deze helm ook bij corona voor bescherming kan zorgen is inmiddels opgepikt door een hoop uitvinders. De hazmat helmen worden steeds populairder bij het bestrijden van corona.

Voel je veilig met de hazmat helm

Uitvinder Yesin al-Qaysi is een van deze uitvinders. Het masker dat sprekend lijkt op die van een astronaut is Al-Qaysi’s eigen uitvinding. Deze hazmat helm bedekt het hele bovenlichaam en loopt door tot de borst. Het masker beschermd de drager tegen gevaarlijke stoffen. Achterop het masker zit een ventilator met batterijtoevoer die aangezogen lucht filter en ‘muffe’ lucht juist naar buiten duwt. Dit astronautenmasker heet de BioVYZR en heeft een batterij die tot wel twaalf uur meegaat.

Met dit hazmat masker heeft het bedrijf van de Canadese uitvinder een goudmijn te pakken. Het bedrijf VYZR technologies draait volgens de ondernemer door dit masker een omzet van tienduizenden euro’s.

Veilig en vol toffe functies

Een grote concurrent van Al Qaysi is Amerikaanse veteraan Chris Ehlinger. Zijn hazmat helmen bereiden volgens Ehlinger de mensheid voor op haar ‘toekomstige lot’. Ehlingers bedrijf, Valhalla Medical Desgin, heeft het product uitgebracht met de naam NE-1. Deze helm heeft niet alleen een ventilator-systeem, maar ook een interne en externe microfoon. Dit maakt het voor de drager makkelijker om met anderen te praten. Het masker heeft zelf een ingebouwd bluetooth systeem, waarmee je makkelijk met iemand kan bellen of muziek kan luisteren terwijl je het masker draagt.

Hazmat helm - Ne-1
De hazmat helm heeft veel leuke features. (Afbeelding: Prnewsphoto / Valhallamed)

Heel leuk zo’n excentriek masker, maar is het nog wel nodig nu er binnenkort een coronavaccin verwacht wordt? Michael Hall, die recent de hazmat helm ‘Air’ heeft uitgebracht, denkt van wel. Volgens de ondernemer zullen mensen zich in de toekomst meer zorgen gaan maken over slechte luchtkwaliteit. Zo’n helm zou daarvoor de perfecte oplossing kunnen zijn. Halls bedrijf, Hall Labs, heeft nu al 3.000 exemplaren van de Air-helm verkocht. De helm wordt in de toekomst nog technologischer. Zo wordt er geëxperimenteerd met een ingebouwd scherm, waar films op gekeken kunnen worden.

Hazmat helm - Air
Stylish en goed beschermd de dag door met Air. (Afbeelding: Microclimate)

Liever een ‘normaal’ mondkapje?

Voor iedereen die er liever niet bijloopt als een astronaut zijn er nog altijd leuke alternatieven. Bekijk hier een aantal opvallende LED-mondkapjes van AliExpress.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vergeet mondkapjes! De hazmat helm is het nieuwe wapen tegen corona
Sluiten