Mark Hofman
Mark Hofman Tech 6 jun 2019

HBO’s Chernobyl valt niet lekker in Rusland (dus komt er een alternatief)

HBO’s mini-serie Chernobyl wist in een paar weken tijd te scoren als een malle. Game of Thrones en series op Netflix waren even niet meer het gesprek van de dag door de populariteit van dit bizarre verhaal over de grootste kernramp uit de geschiedenis van de mens. Maar de mensen in Rusland zijn alles behalve te spreken over dit stukje content en komen met een alternatief voor de serie. 

HBO serie Chernobyl valt niet lekker in Rusland

De Chernobyl mini-serie van HBO is een hit van jewelste. Het verhaal over de grootste kernramp uit de geschiedenis van de mens scoort zelfs dusdanig goed, dat het makkelijk een van de beste series van het jaar te noemen is. Dit komt voornamelijk door het feit dat het verhaal van de ramp uit 1986 is gebaseerd door de ervaringen van de mensen die met de consequenties hebben moeten leven. Dat is niet alleen indrukwekkend, maar ook oprecht shockerend te noemen. Iets waar het Rusland van Vladimir Putin niet zo vrolijk van wordt.

Volgens The Moscow Times heeft Putin’s media er moeite mee dat HBO, een Amerikaans bedrijf, het verhaal over hun helden heeft verteld. Dit resulteert in het feit dat veel grote media uit het land kritiek hebben geleverd op de serie, terwijl Chernobyl onder de inwoners van Rusland een nationale sensatie is. Maar volgens de populairste kranten uit het land is de serie niet gebaseerd op de werkelijkheid en zijn “beren en accordions” het enige wat echt ontbreekt. Putin krijgt het dus wel warm van de serie, maar niet op de juiste manier.

En Rusland zou zichzelf niet zijn als er geen actie ondernomen zou worden, dus komen studio’s uit het land met een eigen variant van Chernobyl. En die serie gaat een heel ander verhaal vertellen over de ramp uit 1986. Deze variant is gebaseerd op een complot-theorie en vertelt een fictief verhaal over een CIA agent (wie anders) het Chernobyl gebied ingestuurd wordt om de gehele boel daar te ontregelen.

Wie de serie nog niet gezien heeft, kan hieronder een korte trailer checken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HBO’s Chernobyl valt niet lekker in Rusland (dus komt er een alternatief)
Sluiten