Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 7 aug 2019

HBO deelt gratis content (en zo maak je er in Nederland gebruik van)

Hoe leuk Stranger Things en Orange is the New Black ook mogen zijn, de beste series vind je op HBO. Althans, dat is wat veel mensen zeggen. Het nadeel is alleen dat het in Nederland lastig is om toegang tot deze content te krijgen. Zo ook met de gratis afleveringen die de zender onlangs beschikbaar heeft gesteld. Gelukkig hebben wij daar wat op gevonden!

HBO zet gratis afleveringen van topseries online

De kans is groot dat ook jij maar al te vaak series aangeraden krijgt van mensen in je omgeving (of van ons natuurlijk). Allemaal leuk en aardig, maar dan moet je natuurlijk wel toegang hebben tot het platform waar deze betreffende titel opstaat. En dat is lang niet altijd het geval. Al heeft HBO daar wellicht oplossing voor bedacht.

De televisiezender heeft namelijk een site gelanceerd waarop abonnees kunnen vertellen hoe goed ze een bepaalde serie vinden. Vervolgens krijgen buitenstaanders de mogelijkheid om gratis de eerste aflevering van deze titel te bekijken.

In totaal zijn er meer dan 50 gratis afleveringen te bekijken, evenals enkele films en documentaires. Zo is het onder andere mogelijk om de pilots van Chernobyl, The Wire, Carnivale en The Sopranos te checken zonder dat daar kosten voor in rekening worden gebracht.

HBO kijken in Nederland

Aangezien HBO echter alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is (en je in Nederland aangewezen bent op Ziggo) komen wij helaas niet in aanmerking voor de gratis afleveringen op Recommended by Humans’. Tenzij je een bepaald trucje uitvoert.

Wij kwamen er namelijk achter dat je met het gebruik van een VPN alsnog de afleveringen kunt bekijken. Je dient hiervoor simpelweg een locatie in de Verenigde Staten te kiezen en bent vervolgens in staat om ook in Nederland van de website gebruik te maken.

Meer streamingdiensten

Mocht jij nu ook interesse hebben om eens een andere streamingdienst te proberen dan is dit lijstje met Netflix alternatieven misschien wel interessant voor jou.

Meer omtrent HBO en de komende samenwerking met de streaming service van WarnerBros. is te lezen in ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HBO deelt gratis content (en zo maak je er in Nederland gebruik van)
Sluiten