Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 14 aug 2017

Ontbytes: HBO-hackers lekken meer afleveringen, Snapchat lijdt fors verlies en meer

Niets is lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffieapparaat. Met vandaag onder meer HBO-hackers gaan door met het lekken afleveringen.

HBO-hackers lekken meer nog niet uitgezonden afleveringen van series

De HBO-hackers die eerder al nog niet uitgezonden afleveringen van Game of Thrones lekten hebben nog meer niet uitgezonden afleveringen van series online geplaatst. Deze keer zijn het geen Game of Thrones afleveringen maar gaat het om de series Curb Your Enthusiasm, Insecure, Ballers en The Duece.

De hackers, die in totaal 1,5 terabyte aan informatie hebben gestolen eisen hun halve jaarsalaris als vergoeding. HBO zegt geen contact met de hackers te hebben.

Moederbedrijf Snapchat lijdt aanzienlijk verlies

Snap, het moederbedrijf van Snapchat heeft in het tweede kwartaal fors verlies geleden. Afgelopen jaar was het verlies 116 miljoen dollar, maar dit jaar werd er 443 miljoen dollar verlies geleden.

Het aantal gebruikers van de app nam wel toe, maar volgens analisten viel dat aantal ook tegen. Snapchat heeft moeite met de concurrentie van Facebook en Instagram. Die apps strijden om dezelfde doelgroep en hebben meer gebruikers dan Snapchat. Dat het beursaandeel van Snap is gedaald heeft hier ook mee te maken.

Nintendo aangeklaagd over het ontwerp van de Switch’ afneembare controllers

De hardware ontwikkelaar Gamevice heeft een zaak aangespannen tegen Nintendo. Het bedrijf claimt dat het ontwerp van de Nintendo Switch te veel lijkt op zijn eigen producten.

Het is nog onduidelijk of de rechtszaak wordt doorgezet aangezien er wel grote verschillen zijn tussen het Gamevice patent en dat van de Nintendo Switch. In het Gamevice patent zijn de twee controllers met elkaar verbonden via een ‘flexible bridge. Dit is niet het geval bij de Switch.

Game of Thrones

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontbytes: HBO-hackers lekken meer afleveringen, Snapchat lijdt fors verlies en meer
Sluiten