Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 4 dec 2020

HBO Max toont eerste beelden van Game of Thrones spin-off

Game of Thrones is helaas alweer een tijdje afgelopen. Gelukkig komt er binnenkort een spin-off van de serie.

House of the Dragon lijkt er binnenkort echt aan te komen. Zo heet de nieuwe spin-off van Game of Thrones. HBO heeft namelijk voor het eerst concept art van de nieuwe serie gedeeld. Het verhaal is gebaseerd op George R.R. Martin’s Fire and Blood geschiedenisboek over House Targaryen. Jawel, de familie van Daenerys.

300 jaar voorafgaand aan Game of Thrones

Daenerys zelf zie je overigens niet in de serie terug. Hous of the Dragon speelt zich namelijk 300 jaar af voor de gebeurtenis uit Game of Thrones. Op dat moment was de familie op haar hoogtepunt qua macht, dankzij de draken. Het belooft dan ook een groot spektakel te worden.

De productie van de serie bevindt zich nog in een vroege fase en daarom zijn veel namen die in de Game of Thrones spin-off gaan spelen nog onbekend. Een naam die wel al is genoemd, is die van Paddy Considine. Hij gaat de rol vertolken van koning ViserysI Targaryen. Wel lijkt er al een tijd bekend over wanneer we de nieuwe serie kunnen verwachten. Dit zal vermoedelijk ergens in 2022 zijn. Het eerste seizoen heeft waarschijnlijk 10 afleveringen. De serie verschijnt op HBO Max, dat dan waarschijnlijk ook in Nederland verkrijgbaar is.

Game of Thrones
De eerste tekeningen voor de nieuwe spin-off. (Afbeelding: HBO)

De tweede spin-off

Dit is de tweede poging van HBO om een spin-off te maken. Eerder was er al het plan om The Long Night te maken, die duizenden jaren voor de gebeurtenissen in Game of Thrones plaatsvonden. Er kwam zelfs een pilot, maar daarna is besloten om hier niet mee verder te gaan.

Het is natuurlijk lastig om een goede sequel te maken van Game of Thrones, gezien het succes van de voorganger. De kwaliteit moet dan ook van een hoog niveau zijn. Mogelijk is daarom The Long Night afgeschoten.

Game of Thrones-makers komen met nieuwe show naar Netflix

Het is te hopen dat de nieuwe Game of Thrones spin-off wel een beter einde krijgt dan de originele versie. Veel mensen waren verbolgen over de afloop daarvan. Er zijn zelfs petities gestart om een nieuw einde van de serie te maken.

Game of Thrones spin-off HBO Max

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Cnet

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
HBO Max toont eerste beelden van Game of Thrones spin-off
Sluiten