Netflix-killer HBO Max heeft meer te bieden dan eigen content

Als je dacht dat het na Disney+ en Apple TV+ wel even klaar was met nieuwe streamingdiensten, dan heb je het mis. Inwoners van Verenigde Staten kunnen in mei namelijk ook gebruikmaken van HBO Max, een aankomende service van WarnerMedia. Dit is het bedrijf achter onder andere Warner Bros. en, zoals de naam van dienst misschien al deed vermoeden, televisienetwerk HBO. De bedoeling is dat deze Netflix concurrent later nog naar Europa komt.

In een poging om het publiek alvast een beetje warm te krijgen is er nu een soort van teaser verschenen waarin duidelijk wordt wat potentiële abonnees voor content op HBO Max kunnen verwachten.

Friends, South Park, Joker en meer op HBO Max

In de video wordt je er als kijker aan herinnert dat WarnerMedia niet alleen in het bezit is van HBO, maar ook nog een hoop andere noemenswaardige films en series. Naast films als Joker, The Matrix en Wonder Woman zien we ook de series South Park en Fresh Prince of Bel-Air voorbijkomen. Daarnaast lijkt het bedrijf in het eerste shot nog even te willen benadrukken over een tijdje in handen te zijn van de rechten rondom de populaire sitcom Friends. Waar de eerdergenoemde series in Nederland nog tussen het Netflix aanbod staan, zijn ze in Amerika inmiddels al verwijderd. De kans is groot dat dit hier uiteindelijk ook gaat gebeuren en consumenten een abonnement op HBO Max moeten nemen om ze te kunnen blijven kijken.

Opvallend is echter dat we niets terugzien van eventuele HBO Max originals, maar dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat die nog in productie moeten gaan.

Netflix

Ondanks dat het repertoire van HBO Max in de bovenstaande trailer misschien aantrekkelijk oogt, is het nog maar de vraag of veel mensen bereidt zullen zijn om er nog een streamingdienst bij te nemen. Dit omdat er al forse concurrentie is van onder andere Netflix en Amazon. Natuurlijk is het ook nog een mogelijkheid om over te stappen, al zal ook daar niet iedereen zin in hebben. Met name omdat Netflix het komende jaar een enorm bedrag gaat investeren in nieuwe content.

Daarnaast zal HBO Max met 15 dollar per maand duurder zijn dan zowel Netflix als Disney+ en Amazon Prime. Meer over deze aankomende streamingdienst is hier te vinden.

Reageer op artikel:
Netflix-killer HBO Max heeft meer te bieden dan eigen content
Sluiten