Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 15 aug 2019
Leestijd: 6 minuten

HBO Original series: dit zijn de 10 beste die je kunt vinden

Het mag in Nederland dan vrij ingewikkeld zijn om legaal naar content van HBO te kunnen kijken, maar desondanks zijn de series die voor deze zender gemaakt worden ook hier enorm populair. Reden genoeg om eens een lijstje te maken met het beste dat HBO te bieden heeft.

10 reden om van Netflix over te stappen op HBO

Waar Netflix en Videoland heel toegankelijk zijn als het gaat om een abonnement af te sluiten, moet je voor HBO series eerst overstappen naar Ziggo. Ondanks dat dit erg tijdrovend is zijn er veel mensen die het de moeite waard vinden.

Dit omdat een groot deel van de HBO series nu eenmaal erg goed zijn. De meesten zul je daarom ongetwijfeld wel kennen, maar gezien er ook enkele verborgen pareltjes tussen zitten, leek het ons wel leuk om een lijstje te maken met de 10 beste series.

10. Chernobyl

We trappen af met Chernobyl, de meest recente serie van ons lijstje. Deze verscheen in mei en werd direct een gigantische hit. Het succes liep zelfs zo erg op dat de serie zich qua IMDB-rating kan meten met Breaking Bad.

Chernobyl gaat, zoals de naam al doet vermoeden, over de kernramp nabij het gelijknamige Oekraïense plaatsje. We krijgen niet alleen te zien wat voor verschrikkelijke gevolgen deze gebeurtenis had voor de inwoners, maar ook de rest van het land. De hype rondom deze serie mag dan inmiddels over zijn, maar het is wat ons betreft nog steeds een dikke aanrader!

9. Band of Brothers

De volgende titel op ons lijstje is een heel stuk ouder. Band of Brothers verscheen namelijk al in 2001, maar is nog steeds de moeite meer dan waard.

Dit door Steven Spielberg en Tom Hanks geproduceerde project volgt een groepje soldaten vanaf het trainingskamp tot aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Er mogen dan meer films zijn die concept volgen, maar het is zelden op zo’n aangrijpende manier verteld als in deze serie. We vinden daarom ook dat zowel film- als serieliefhebbers dit HBO pareltje een keer gezien moeten hebben.

8. Deadwood

De serie Deadwood was het ultieme bewijs dat het western genre nog steeds bij het grote publiek kan aanslaan. Dit was mede te danken aan de sterke cast, met namen als Ian McShane, Molly Parker en Timothy Olyphant.

Ondanks het succes zorgde contractuele problemen ervoor dat de serie niet afgemaakt kon worden, met zoals vanzelfsprekend een hoop teleurgestelde fans als gevolg. Gelukkig verscheen er eerder dit jaar een Deadwood film welke alle losse eindjes aan elkaar wist te knopen.

7. True Detective

HBO is natuurlijk niet de enige zender die een eigen detective serie aanbiedt, maar als het gaat om kwaliteit zijn ze vrij uniek. Veel fans vinden namelijk dat True Detective vrijwel niet te overtreffen is.

Het succes is vermoedelijk te danken aan een combinatie van meerdere factoren. Allereerst de cast, die met namen als Matthew McConaughey, Woody Harrelson en Mahershala Ali het kijken eigenlijk al meer dan waard is. Daarnaast weet de serie zich ook te onderscheiden door middel van de rauwe en ongefilterde manier waarop de personages in beeld gebracht zijn.

6. Barry

Waar de bovenstaande series over het algemeen redelijk serieus zijn valt er een Barry juist een hoop te lachen. Al bevat deze serie ook de nodige ellende, met name in de vorm van geweld.

Barry gaat namelijk over een gelijknamig personage dat als low-budget huurmoordenaar werkt. Als hij voor een van zijn doelwitten naar Los Angeles moet afreizen komt hij in een theaterklasje terecht. Met alle hilarische gevolgen van dien.

5. The Sopranos (HBO klassieker!)

Hoe goed Breaking Bad, Stranger Things en de series van HBO zelf ook mogen zijn, we mogen niet vergeten hoe ongelooflijk sterk The Sopranos was. Deze misdaadserie is inmiddels alweer 20 jaar oud, maar nog steeds onovertroffen.

Dit grootste maffiaverhaal bevat actie, humor, getalenteerde acteurs en een fantastisch verhaal. Het is dan ook niets minder dan logisch dat The Sopranos vele awards heeft weten binnen te slepen.

4. Boardwalk Empire

Ondanks dat The Sopranos eigenlijk niet te overtreffen was bleek er nog wel degelijk ruimte te zijn voor een extra HBO gangsterserie. Het ging hier om Boardwalk Empire, met een hoofdrol voor Steve Buscemi. Hem kennen we natuurlijk van The Big Lebowski en Reservoir Dogs.

Het feit dat de serie gebaseerd is op een non-fictie boek heeft er mede voor gezorgd dat het verhaal zo goed uitgewerkt kon worden. Al zal ook de medewerking van Taxi Driver en Goodfellas regisseur Martin Scorsese hier ongetwijfeld aan bijgedragen hebben.

3. The Wire

Het dealen van drugs zorgt in de echte wereld voor veel ellende, maar weet op televisie regelmatig voor boeiende verhalen te zorgen. Een van de beste voorbeelden hiervan is The Wire, een serie waarin drugscriminaliteit centraal staat.

Ondanks dat er maar liefst 5 seizoenen verschenen waren er maar weinig mensen die vonden dat The Wire te lang heeft doorgelopen. De meeste kijkers zien de HBO serie dan ook als een nagenoeg perfect verhaal dat de onderwereld in Baltimore sterk weerspiegelt.

2. Game of Thrones (HBO monsterhit)

Ondanks de felle kritiek op het laatste seizoen kan ook deze titel niet in deze lijst ontbreken. Er zijn namelijk zowel qua kwaliteit als kijkcijfers maar heel weinig series die überhaupt in de buurt van Game of Thrones komen.

De enorme populariteit is vermoedelijk te danken aan het feit dat de serie voor ieder wel wat wils heeft. Zo zijn er naast de pakkende verhaallijnen en indrukwekkende gevechten ook een groot aantal personages, waarvan er ongetwijfeld meerdere zullen bijzitten die jou aanspreken. Ook zijn er vrijwel alleen maar getalenteerde acteurs in de serie te zien.

Vandaar dat de serie voor veel mensen een geldige reden was om toch maar een Ziggo abonnement met HBO series te nemen.

1. Westworld

Naast Game of Thrones was er nog een andere serie waarvoor mensen massaal wilde overstappen naar Ziggo. Het gaat hier natuurlijk om Westworld, een sciencefiction serie die menig kijker heeft weten te verassen.

Fans zullen helaas tot 2020 moeten wachten voordat het nieuwste seizoen zal verschijnen.

Gratis HBO kijken

Ter promotie is het sinds kort mogelijk om van meerdere HBO series gratis de eerste aflevering te bekijken. Dit kan door middel van een speciale website die de zender daarvoor in het leven heeft geroepen.

Het nadeel is alleen dat deze in Nederland helaas niet beschikbaar is. Hoe je hier desondanks toch toegang gebruik van kunt maken lees je in dit artikel.

Bron

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HBO Original series: dit zijn de 10 beste die je kunt vinden
Sluiten