Ilona Braam
Ilona Braam Pop-Culture 28 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

HBO reageert eindelijk op Game of Thrones seizoen 8 remake petitie

Game of Thrones is zonder twijfel één van de populairste series in de geschiedenis van series. En dat zelfs ondanks het laatste seizoen. Waar fans begin dit jaar nog smachtend aan het wachten waren op het einde van de serie, zijn er achteraf nogal wat balende kijkers. En niet omdat het verhaal af is gelopen, maar om de manier waarop dat is gebeurd in seizoen 8. Al gauw werd er dan ook een petitie in het leven geroepen om het hele seizoen opnieuw op te nemen. In eerste instantie liet het netwerk de petitie links liggen, maar nu heeft HBO baas Casey Bloys dan eindelijk een reactie.

Opnieuw met competente schrijvers

In de petitie wordt geëist dat het laatste seizoen helemaal opnieuw wordt gemaakt, maar dan met competente schrijvers. Fans klagen dat David Benioff en D.B. Weiss blijkbaar zelf niet genoeg in hun mars hadden om zonder bronmateriaal (de George R.R. Martin boeken) de serie staande te houden. Eén van de grootste ergernissen in seizoen 8 van Game of Thrones was hoe Daenerys Targaryen in één klap veranderde van een barmhartige heldin naar een koelbloedige moordenares en zelfs onschuldige burgers gewoon liet branden in de vlammenzee van haar draken.

Random einde White Walkers

Andere puntjes waren de donkere cinematografie en onafgewerkte verhaallijnen van sommige personages, zoals die van Jaime en Cersei Lannister. Uiteraard waren fans ook behoorlijk ontevreden met hoe het is afgelopen met de White Walkers. Na de jarenlange dreiging van het ijzige leger, kwam opeens Arya Stark uit het niets aanvliegen om in één klap een einde te maken aan het gevaar uit het noorden.

Geen Game of Thrones remake

HBO heeft nu dus eindelijk gereageerd op de klachten en zoals je zou verwachten komt er helaas geen remake van Game of Thrones seizoen 8. In alle eerlijkheid had waarschijnlijk niemand dat ook daadwerkelijk verwacht. Casey Bloys geeft aan dat er maar weinig minpunten zijn aan het hebben van een ontzettend populaire show, maar één van die minpunten komt wel naar voren wanneer je er een einde aan wilt breien. Veel mensen hebben namelijk hun eigen mening over hoe een populaire show zou moeten eindigen. Verder laat hij weten dat hoewel de petitie laat blijken dat er veel passie en enthousiasme is voor de serie, een remake niet iets is dat ze serieus hebben overwogen.

Game of Thrones seizoen 8 HBO

“Niet de schuld van HBO”

Wel lijkt hij met een laatste opmerking nog wat schuld te schuiven in de schoenen van showrunners Benioff en Weiss. Bloys geeft nog even aan dat wanneer een serie in zijn zesde, zevende of achtste seizoen is, er doorgaans een soort ritme is ontstaan tussen de showrunners en het netwerk met betrekking tot wat er precies wordt verwacht. In dit geval lijkt het ritme er toch niet helemaal te zijn geweest.

Andere Game of Thrones goodies

Geen remake van seizoen 8 dus, maar er zijn wel allerlei andere dingen om je mee te vermaken als Game of Thrones fan (denk het laatste seizoen weg). Zo is HBO officieel begonnen met de productie van een prequel spin-off van de serie. En met een beetje geluk komt er ook een Arya Stark spin-off. Tijdens het wachten kunnen we alvast aan de slag met het iOS en Android spel Game of Thrones Beyond the Wall.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
HBO reageert eindelijk op Game of Thrones seizoen 8 remake petitie
Sluiten