Mark Hofman
Mark Hofman Tech 17 jun 2019

HBO serie Chernobyl gratis kijken in Nederland? Het kan op deze manier!

Als er een serie in 2019 is die als een mafklapper weet te scoren, dan is het HBO’s Chernobyl wel. De miniserie scoorde bijvoorbeeld een 96% op Rotten Tomatoes, een 9,6 op IMDb en wist 83/100 te halen op Metacritic. HBO weet nog steeds hoe het een verdomd goede serie moet maken en dat kunnen we ook in Nederland bewonderen. Geheel gratis en legaal! Al duurt het wel nog eventjes voor dit mogelijk wordt…

HBO’s Chernobyl komt gratis naar Nederland

Hoge beoordeling en uiterst lovende woorden over Chernobyl zorgen ervoor dat de populariteit rondom de serie groot is. Niet gek ook als de serie (qua beoordelingen) boven titels als Breaking Bad of Game of Thrones overtreft. Het verhaal over de gevolgen van een exploderende kernreactor in Tsjernobyl (1986) weet heel veel mensen bij de strot te grijpen. Na een toch wel teleurstellend achtste seizoen van Game of Thrones is dat precies wat HBO nodig had. Het netwerk weet nog steeds hoe het zijn werk moet doen en dat kunnen we ook in Nederland gaan bewonderen. Geheel gratis.

Het Belgische Canvas maakt bekend dat er reden is voor een feestje. De zender heeft er namelijk voor gezorgd dat het de rechten van de HBO serie Chernobyl in handen heeft gekregen. En dat is tof, want dat kanaal is volledig open. Op dit moment kunnen mensen met een HBO-account (of via Ziggo) genieten van het heftige verhaal, maar daar komt dus verandering in. De zender, die ook in Nederland te ontvangen is, zal Chernobyl niet parkeren achter een paywall en is dus gewoon voor iedereen te zien. En daar worden we heel erg vrolijk van.

Maar helaas wordt deze vrolijkheid wel een heel klein beetje onderdrukt. Canvas maakt bekend dat de serie pas vanaf april 2020 uitgezonden gaat worden, en dat is nog best een lange zit. Dat de hype tegen die tijd al ingezakt is mag duidelijk zijn, maar dat maakt de serie over de grootste kernramp ooit niet minder goed. Wie dus geen zin heeft om extra te lappen voor de miniserie van HBO en de boel legaal wil kijken, moet dus gewoon nog even geduld hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HBO serie Chernobyl gratis kijken in Nederland? Het kan op deze manier!
Sluiten