Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 22 mei 2019

HBO’s Watchmen serie: reboot, sequel of een beetje van beide?

HBO is druk bezig met het opvullen van het gat dat Game of Thrones achterlaat. Dit doen ze onder andere met Watchmen, een veelbelovende superheldenserie welke het net wat anders aanpakt dan gewoonlijk. Fans vragen zich nu alleen wel af of het een vervolg of reboot gaat worden op de gelijknamige strips van Alan Moore en Dave Gibbon.

Watchmen: Sequel of reboot?

Onlangs verscheen er een trailer voor Watchmen, een veelbelovende nieuwe superheldenserie voor HBO. Mocht jij deze nog niet gezien hebben dan kun je hem hieronder checken:

Net zoals bij Marvel en DC vaak het geval is haalt Watchmen haar inspiratie uit de gelijknamige comics. Fans vragen zich daarom nu af of de serie een vervolg op deze strips gaat zijn. Het zou namelijk ook een soort remake kunnen worden. Showrunner Damon Lindelof noemt het liever een remix:

”We hebben geen behoefte om de strips van Mr. Moore en Mr. Gibbons die 30 jaren geleden gemaakt hebben te verfilmen. Dit werk is voor ons heilig en we gaan het niet opnieuw maken. Daarentegen gaan we de franchise een remix geven”

Daarnaast geeft hij aan dat de serie zich als het ware wel in hetzelfde universum zal gaan afspelen, maar dan vele jaren later. Volgens Lindelof stonden in het origineel de conflicten tussen Reagan, Thatcher en Gorbachev centraal. In deze versie van Watchmen zal het eerder gaan over Trump en Putin.

Zack Snyder versie?

Het is echter niet voor het eerst dat er een verfilming van Watchmen wordt gemaakt. In 2009 maakte Batman v Superman regisseur Zack Snyder namelijk al een film over deze strip. Dit was commercieel gezien niet zo’n succes, maar er zijn nog steeds veel filmliefhebbers die deze versie hoog hebben staan.

Watchmen

In deze serie gaan we acteurs terugzien als Adelaide Clemens, Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson (voornamelijk bekend vanwege The Ballad of Buster Scruggs) en Louis Gossett Jr. Watchmen zal vermoedelijk in de herfst op HBO verschijnen.

Reageer op artikel:
HBO’s Watchmen serie: reboot, sequel of een beetje van beide?
Sluiten