Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 feb 2018

Blizzard heeft geen plannen voor Hearthstone op de Nintendo Switch

Hearthstone is en blijft één van de grootste games op de pc. Maandelijks wordt de game nog door miljoenen gamers gespeeld. En het WK van Hearthstone dat onlangs in Amsterdam werd gehouden, was een groot succes. Een ander succesverhaal van dit moment is de Nintendo Switch. Je zou kunnen denken dat dat platform dankzij zijn draagbaarheid uitermate geschikt zou zijn om Hearthstone op te spelen, maar helaas.

Geen Hearthstone naar de Nintendo Switch

Volgens Dean Ayala, die in het team van Hearthstone als gamedesigner werkt, zijn er momenteel geen werknemers bezig om de game te porten naar de Nintendo Switch. Noch zijn er plannen voor om dat te gaan doen. Ergens is dat ook wel logisch. Hearthstone is momenteel enkel voor de pc, tablets en telefoons beschikbaar. Als men al plannen had om de game breder te trekken, dan had een port naar de PlayStation 4 of de Xbox One al veel eerder zijn gemaakt. Ondanks dat Hearthstone heerlijk werkt met een muis of via een touchscreen, zou het minstens zo goed kunnen werken met een controller.

Hearthstone

Maar helaas, voorlopig blijft de game exclusief voor de eerder genoemde platformen. Een echte reden achter dat besluit is niet bekend. Wellicht dat men verwacht dat de potentiële doelgroep voor de andere platformen te klein is. En dat gamers met zo’n console in huis zeer waarschijnlijk ook een redelijke telefoon bezitten, waardoor ze niet per se voor het grote beeldscherm hoeven te zitten om de game te spelen.

Eerlijk is eerlijk, een game als deze zouden we niet snel op een console gaan spelen, maar in het geval van de Nintendo Switch hadden we ons nog wel kunnen voorstellen. Het enige nadeel daarbij is dan wel weer dat de online service van de console niet bekend staat als extreem sterk. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Blizzard heeft geen plannen voor Hearthstone op de Nintendo Switch
Sluiten