Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 nov 2019

Hearthstone’s Battlegrounds-modus nu beschikbaar

Tijdens de afgelopen Blizzcon werd aangekondigd dat Hearthstone een nieuwe uitbreiding zou gaan krijgen. Wanneer je die zou pre-orderen, dan kreeg je gelijk toegang tot een nieuwe modus in de vorm van Battlegrounds.

Deze is nu ook te spelen wanneer je de nieuwe uitbreiding niet hebt voor besteld. En Battlegrounds in Hearthstone is wat mij betreft verdomd leuk om te spelen.

Hearthstone komt met Battlegrounds

In Hearthstone’s nieuwe modus Battlegrounds neem je het met acht spelers tegelijkertijd tegen elkaar op. Vanuit de inn krijg je in elke beurt een aantal gouden munten en daarmee kun je dan een minion kopen en op het slagveld zetten. Vervolgens word je gekoppeld aan één van de andere spelers en begint het gevecht automatisch. Na deze beurt wordt duidelijk welke van twee helden tegen schade aanloopt en ga je weer terug naar de inn om nieuwe minions te kopen. Het idee is dat er uiteindelijk één speler overblijft en die wint dan.

Zo begint een potje Hearthstone Battlegrounds (Bron: Blizzard)

Maar als je in de top vier eindigt, dan telt dat eigenlijk als een overwinning. En die telt weer mee voor je drie overwinningen die je tien gold oplevert. Ook stijg je dan in rang. Eindig je vijfde of lager? Dan daal je weer in de rang van de Battlegrounds. Voortgang wordt in elk potje gereset, maar in het potje zelf worden bonussen die je verdiend hebt wel meegenomen. Door Battlecry’s of andere powerups te gebruiken zorg je er voor dat minions langzaam maar zeker sterker worden. In de laatste rondes moet je dan ook niet raar opkijken vaneen Murloc met meer dan 40 HP en Attack.

Het is de maken van combinaties die voor dit soort blijvende buffs zorgen die het leuk maakt om de Battlegrounds in Hearthstone te blijven spelen. Ook moet je aan het begin van de game een held uitkiezen die je een bepaalde bonus geeft. Op die manier is elk potje toch net weer anders en vermakelijk. De nieuwe modus is gratis te proberen en zit in een zogenaamde beta-modus, waardoor de ontwikkelaar zich kan verschuilen achter eventuele foutjes in de modus. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Hearthstone’s Battlegrounds-modus nu beschikbaar
Sluiten