Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud 20 okt 2016

Waarom we de naam vitaminepil beter kunnen veranderen in placebopil

Het is weer volop herfstweer. De lucht hangt niet alleen vol met regen, maar ook met ziektekiemen. Niemand vindt het fijn om verkouden te zijn of griep te hebben en dus grijpen veel mensen naar vitaminepillen. De vraag is echter of deze pillen je daadwerkelijk helpen gezond te blijven…

De mannen van Manners doken diep in de wetenschappelijke artikelen en vonden het antwoord.

Vitamine C

De meest bekende vitamine moet wel vitamine C zijn. Er zijn maar weinig mensen die nog nooit een vitamine C-pil op hebben. Zo zou-ie helpen tegen verkoudheid, maar dat is volgens verschillende studies lariekoek. Het kan zelfs averechts werken en je nierstenen opleveren.

Mayday, mayday, we are ZINKing

Wat werkt er dan wél om die nare verkoudheid tegen te gaan? Zink! Dit mineraal is een winnaar in de strijd tegen virussen. Mensen die zink slikken zijn eerder van hun verkoudheid af. Top!

Multivitamines

Nog zo’n pil die iedereen wel eens tegenkomt: de multivitamines! Mocht je deze pillen slikken, stop daar mee en flikker ze weg. Ze helpen namelijk niet en zijn zelfs gevaarlijk. Niet meer kopen dus.

Wil je meer lezen over bijvoorbeeld antioxidanten, vitamine B, -D en probiotica? Lees er dan over via Manners.nl. Daarnaast werkt een gezonde levensstijl natuurlijk het best om die bacillen tegen te gaan. Drink bijvoorbeeld af en toe een biertje, een kop koffie en een glas whisky. En onthoud: an Apple a day, keeps the doctor away. ;)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom we de naam vitaminepil beter kunnen veranderen in placebopil
Sluiten