Rutger Houweling
Rutger Houweling Rides 14 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Heel Nederland is in 2015 voorzien van snellaadstations voor elektrische auto’s

Elektrisch rijden is op dit moment alleen in steden nog haalbaar. Simpelweg omdat het bereik te kort is. De Tesla Model S haalt de vijfhonderd kilometer met een volle accu, maar dan zijn er nog steeds zakenmensen die dagelijks meer kilometers maken. Dit probleem moet in 2015 zijn opgelost. ABB gaat namelijk ‘s werelds grootste snellaadnetwerk in Nederland bouwen.

 
Met dit netwerk zullen alle 16,7 miljoen inwoners binnen een straal van vijftig kilometer een snellaadpaal vinden. In totaal gaat het om meer dan tweehonderd snellaadstations. Stations langs snelwegen worden uitgerust met meerdere palen en zonnepanelen op het dak. Denk aan 50 kW Terra 52 en Terra 53 modellen die een EV binnen vijftien tot dertig minuten kan opladen. Elke paal is tevens met internet verbonden waardoor-ie assistentie kan geven, maar waar ook software-upgrades mee kunnen worden uitgevoerd.

Op de planning staat dat de eerste snelladers in september 2013 worden geleverd en dat alle stations in 2015 klaar zijn. Awesome! Dit is weer een mooie stap richting elektrisch rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Heel Nederland is in 2015 voorzien van snellaadstations voor elektrische auto’s
Sluiten