Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 08/02/2019

Heftig: dit is Samsungs kanariegele Galaxy S10e

Samsung gaat op 20 februari naast de Galaxy S10 en de Galaxy S10 Plus ook de Galaxy S10e onthullen, een tegenhanger van de iPhone XR.

Samsung Galaxy S10e

Net zoals bij dat toestel van Apple zal de Galaxy S10e ook in zeer bonte kleuren verkrijgbaar zijn. Dankzij officiële renders van leaker @IshanAgarwal kunnen we nu kennis maken met de kanariegele uitvoering.

We zien duidelijk het Infinity-O scherm, wat slaat op de punch hole in het scherm waarin de camera schuilt. Aan de achterkant zit een dubbele camera.

Althans, duidelijk kunnen we de afbeeldingen niet echt noemen. Net zoals de Galaxy S10 heeft de Galaxy S10e geen dubbele selfiecamera. In tegenstelling tot de Galaxy S10 Plus.

Verandering

Ook heeft het toestel geen gebogen schermranden, iets wat we al jaren gewend zijn van elk Galaxy S-model. Enkel de Active-varianten vormden een uitzondering op die regel, maar dat was echt een niche-markt.

De Galaxy S10e gaat daar dus verandering in brengen. Het screen-to-body ratio is daardoor een stuk minder indrukwekkend. Dat neemt echter niet weg dat het toestel ten opzichte van bijvoorbeeld de iPhone XR opvallend dunne schermranden heeft.

Het toestel heeft een 5.8-inch scherm, met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen onder de motorkap. Naar verluidt blijft het bij die enkele geheugen-configuratie. Op het gebied van kleuren pakt Samsung wel een stuk breder uit.

Het kanariegele is… heftig. Dat geldt ook voor bepaalde uitvoeringen van de iPhone XR, maar dat toestel pakte het nog smaakvol uit. Of moeten we gewoon nog wennen aan het nieuwe design van de Galaxy S10e. Dat gaan we op 20 februari ontdekken.

Reageer op artikel:
Heftig: dit is Samsungs kanariegele Galaxy S10e
Sluiten