Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Helaas, de Squid Game Token (SQUID) hype blijkt een scam. Zo zit het

Iedere investeerder in crypto zoekt natuurlijk naar een buitenkansje. Deze komen regelmatig voorbij en investeerders stappen maar wat graag in. Een van de meest recente hypes is de SQUID Game Token (SQUID). De koers van deze munt leek een sprookje, maar vandaag was het sprookje uit. Wij zetten op een rij wat er gebeurd is en hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van dergelijke fraudes.

Een van de meest in het oog springende cryptomunten van de afgelopen week was de Squid Game Token (SQUID). Deze was gebaseerd op de razend populaire Netflix Serie Squid game.

De Squid game token kwam razendsnel

Op 20 oktober startte de presale van deze token. Volgens de white paper was deze binnen 1 seconde uitverkocht en daarmee begon de hype. Investeerders kregen lucht van deze situatie en afgelopen donderdag verscheen er een bericht op nieuwszender CNBC, waarin werd gemeld dat de prijs met 2.400% steeg in 24 uur.

Dit wakkerde de hype nog verder aan. De munt werd massaal gekocht. Waar de munt op 26 oktober in de markt kwam voor $ 0,01287 bereikte deze vanmorgen een waarde van $ 2.861,80.

Squid Game Token (SQUID) klapt in elkaar, wat is er gebeurd?

Op dit moment is de koers van de SQUID nog slechts $ 0,003752. Daarmee bedraagt het koersverlies van de munt in 1 dag 99,99%.

Volgens Coinmarketcap.com bedroeg het handelsvolume op zeker moment ruim $ 14 miljoen, dus veel investeerders in de SQUID zullen vandaag geen fijne dag gehad hebben. Toch waren er al voortekenen.

Zo claimden de makers dat zij een officieel online SQUAD spel zouden organiseren. De coins zouden nodig zijn om je in te kopen. Vorige week ontkende NETFLIX al alle betrokkenheid.

Daarbij was de munt alleen te verkrijgen op Pancakeswap. Ook kwamen er al snel investeerders die meldden dat zij hun munten niet terug konden verkopen. Dit leidde tot klachten bij diverse gezaghebbende sites zoals Coinmarketcap, dat direct een aantal waarschuwingen op de pagina van de munt plaatste.

Wat kunnen we nog verwachten van de Squid?

Naar verwachting zijn de investeerders hun geld verloren. De website van het project (squidgame.cash) is uit de lucht. Op Pancakeswap is de munt niet meer te vinden.

Het enige wat we nog kunnen verwachten is dat investeerders een kans zien die te mooi lijkt om waar te zijn, deze vaak ook te mooi is.

Onze collega’s van Tradeincrypto.com schreven naar aanleiding van deze scam een uitgebreid artikel over hoe je veel voorkomende scams kunt herkennen. Ook delen zij tips om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van cryptoscams.

Als je zelf gedupeerd bent en even uit wil blazen kun je natuurlijk altijd in de serie duiken en onze Squid Game updates bekijken.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!