Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 okt 2021

Helaas: deze Nintendo Switch-topper schuift een paar maanden door

Het leek een mooi najaar te worden op de Nintendo Switch. Bijna elke maand zouden we een grote game gaan krijgen. Eén van die games waar we naar uitkeken is Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp moest op 3 december gaan uitkomen op de Nintendo Switch. Daarmee zouden we dus elke maand een topgame krijgen. Maar daar gaat nu een streep doorheen.

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp op Nintendo Switch komt later

Want Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp komt nu later op de Nintendo Switch. Een exacte nieuwe datum is er niet gegeven. We moeten het nu doen met een release ergens in de lente van 2022. Dat is dus zeker een maand of vier na de originele release. Volgens een tweet van Nintendo heeft de ontwikkelaar meer tijd nodig om de game op zo’n manier uit te brengen dat hij ook echt de moeite gaat zijn. Het bedrijf bedankt alvast voor het geduld dat de gamers hebben.

Of je dat geduld ook daadwerkelijk hebt, dat is nog even de vraag. Maar het gaat in elk geval niet sneller. Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp op de Nintendo Switch betreft de eerste twee games die oorspronkelijk op de Game Boy Advance verschenen en gelden als één van de betere games van die handheld. De game brengt dezelfde content als destijds, maar wordt voorzien van een nieuwe visuele stijl en ook nog wat extra’s. Naast het hoofdverhaal kun je bijvoorbeeld in de Versus Mode met vier spelers tegelijkertijd losgaan en kijken wie de beste is in de strijd.

Klassiekers

De oude Advance Wars-games kwamen in 2001 en 2003 uit. Daarom is de kans groot dat deze Nintendo Switch-versie je eerste kennismaking is met een vermakelijke tactische game. En als je de games vroeger hebt gespeeld, dan is het vast leuk om het nog een keer te spelen. Deze game lijkt een mooie spirituele opvolger te zijn.

Metal Slug Tactics brengt Advance Wars-liefde naar de Nintendo Switch

Reageer op artikel:
Helaas: deze Nintendo Switch-topper schuift een paar maanden door
Sluiten