Helix is een titanium vouwfiets mét stijl

Een vouwfiets ís handig, daar kunnen we het allemaal over eens zijn. Tegelijkertijd zie je wel dat de nadruk meer op de praktische aspecten ligt dan op het design. De Helix is een vouwfiets waar wat meer aandacht is besteed aan de looks. Deze kloeke fiets is om door een ringetje te halen!

De vouwfiets die er niet uit ziet als een vouwfiets

Gaaf aan het ontwerp is dat het frame geen scharnier heeft. Het achterwiel klapt onderlangs naar voren, en een ander scharnier zit in de voorvork. Je ziet dat de vork maar één arm heeft, aan de linkerkant van het frame.

Door deze manier van vouwen is er ruimte voor wielen van 24 inch. De wielen zijn dus een stuk groter dan die van de meeste vouwfietsen, die er met hun miniwieltjes soms potsierlijk uitzien. Toch is de fiets behoorlijk compact, en kun je ‘m ook over grond rollen als hij ingeklapt is. Klein nadeel is dat er door deze constructie geen ruimte is voor een achterspatbord.

De Helix bestaat grotendeels uit titanium: een zéér sterk metaal dat veel kan hebben en niet roest. Door dit materiaal blijft de Helix betrekkelijk licht: de fiets weegt rond de tien kilogram.

De prijzen op de Kickstarter-pagina zijn een beetje verwarrend. Je reserveert een Helix voor een bedrag in Canadese dollars, maar de adviesprijs wordt telkens gegeven in (duurdere) Amerikaanse dollars. Het líjkt dus alsof je meer betaalt dan de bedoeling is, maar dat is niet zo.

Dat gezegd hebbende: de Helix is zeker geen goedkope fiets! Een exemplaar met tien versnellingen kost ongeveer 1272 euro, inclusief verzendkosten vanuit Canada. De fiets wordt waarschijnlijk in maart volgend jaar opgestuurd.

Meer info vind je op Kickstarter.

Check ook:

Reageer op artikel:
Helix is een titanium vouwfiets mét stijl
Sluiten