Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 25 jul 2019

Hellboy 3 comic gaat niet verschijnen en dit is de reden

Fans van Hellboy hebben de afgelopen jaren regelmatig slecht nieuws te horen gekregen. Ze hoopte bijvoorbeeld dat regisseur Guillermo del Toro de kans kreeg om zijn trilogie af te kunnen ronden, maar het mocht niet zo zijn. Al was er nog een kans dat het afsluitende deel in de vorm van een comic zou gaan verschijnen. Het blijkt nu echter dat ook dit idee van de baan is.

Hellboy maker wil geen comic variant van derde film

Veel mensen hadden nog een derde Hellboy film willen zien, maar in plaats van daarvan kwam er een reboot. Gezien het feit dat er wel een verhaal bedacht wilde regisseur Guillermo del Toro er een comic van maken. Mike Mignola, maker van Hellboy, heeft nu echter aangegeven dat deze er niet gaat komen:

”Zover ik weet heeft del Toro het me een keer voorgesteld en toen zei ik nee. Ik vind dat de comics de comics moeten blijven. Ze zijn soms al verwarrend genoeg en het hebben van twee Hellboy versies gaat het er niet makkelijker op maken. Dus ik zeg nee”

De auteur vindt dus dat een tweede comic te verwarrend gaat zijn voor fans. Dit terwijl Marvel en DC wel meerdere versies van hun helden hebben.

Hellboy nieuwe trailer

De vraag is nu of we Hellboy misschien nog op een andere manier zullen terugzien. Bijvoorbeeld in de vorm van een animatieserie. Al zou het natuurlijk ook gewoon kunnen dat het niet-verfilmde script voor het derde deel zal worden vrijgegeven.

Netflix serie

Begin dit jaar verscheen er een nieuwe film rondom Hellboy, waarin Stranger Things acteur David Harbour het titelpersonage vertolkte. Daarnaast waren er rollen voor Ian McShane, Sasha Lane, Milla Jovovich en Daniel Dae Kim. Deze film werd echter slecht ontvangen door zowel het publiek als de critici. De kans dat er een vervolg zal gaan komen is hierdoor erg klein.

Er gingen ook geruchten over een Netflix serie, maar dat bleek volgens Mike Mignola nergens op gebaseerd te zijn.

Reageer op artikel:
Hellboy 3 comic gaat niet verschijnen en dit is de reden
Sluiten