Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 dec 2018

Eerste Hellboy reboot trailer is een bloederige achtbaanrit

Na maanden aan hints en geruchten zijn we eindelijk getrakteerd op de eerste volledige trailer van Neil Marshalls Hellboy reboot. Plottwist: het is een totaal ander type film dan je waarschijnlijk had verwacht, maar dat is juist goed nieuws.

Hellboy reboot trailer

De nieuwe film leent elementen uit Darkness Calls, The Wild Hunt en The Storm and the Fury. Allemaal comics van Mike Mignola. We maken kennis met een brute, onbeleefde Hellboy. Die rol wordt vertolkt door David Harbour, die we kennen uit Stranger Things.

In de reboot werkt hij samen met zijn nog levende (!) vader Trevor Bruttenholm, gespeeld door Ian McShane. Samen werken ze voor het Bureau of Paranormal Research and Development. De trailer maakt duidelijk dat de mensen echter nog steeds aan zijn aanwezigheid moeten wennen, met alle gevolgen van dien.

Daardoor komen thema’s als sociale isolatie en zelftwijfel ook beter tot hun recht. Toch valt het op hoe upbeat en energiek dit eerste voorproefje is, al is dat bij een eerste introductie aan een groot mainstream publiek een logische keuze.

De trailer introduceert ook Alice Monaghan en Major Ben Daimio, de partners van Hellboy. Twee kleurrijke personages met hun eigen complexe achtergronden. Op 12 april 2019 barst dit gewelddadige feest los. Gewelddadig ja, want de eerste trailer maakt meteen duidelijk waarom dit een 18 plus film wordt.

Hellboy film trailer
Reageer op artikel:
Eerste Hellboy reboot trailer is een bloederige achtbaanrit
Sluiten