Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 4 jul 2018

Met deze flexibele fiets bestuur je beide wielen

Hoewel er behoorlijk wat verschillende fietsen bestaan in allerlei vormen en met of zonder elektrische motor, blijft de basis doorgaans toch hetzelfde. Er zijn twee wielen, waarvan je de voorste naar links en rechts kunt bewegen met je stuur. De fietsenmaker James Roberts wilde wel eens wat anders en ging aan het klussen. Het resultaat was de Helyx Bike: een flexibele fiets waarvan je beide wielen kunt besturen en daardoor allerlei nieuwe kunstjes kunt doen.

Toch niet alleen voor eigen gebruik

In eerste instantie begon Roberts met het maken van de fiets voor zichzelf, totdat hij zich realiseerde dat hij toch al zover was dat hij er eigenlijk ook gewoon helemaal voor zou moeten gaan. Hij besloot een paar goede prototypes te maken en inmiddels zijn we een paar jaar verder en is hij een Kickstarter project gestart voor zijn Helyx Bike.

Helyx Bike flexibele fiets

Gegarandeerd lol met Helyx Bike

Roberts belooft dat de fiets je gegarandeerd veel lol gaat bezorgen en dat het perfect is voor die luie zondagen als je er even op uit wilt gaan. De Helyx Bike zou ook grandioos zijn om met je vrienden allerlei nieuwe kunstjes te oefenen, En dat geloven we zeker, aangezien je een stuk flexibeler wordt met het tweede bestuurbare wiel achterin. Het stuur gebruik je nog steeds om het voorste wiel te begeleiden, terwijl je je benen gebruikt om het achterste wiel aan te sturen.

Helyx Bike

Makkelijk om op te fietsen

Het klinkt misschien alsof je meteen ergens tegenop botsts als je op de fiets stapt, maar het zou redelijk makkelijk zijn om op het ding te fietsen. De besturing aan de voorkant en achterkant zouden met elkaar samenwerken, zodat je niet opeens je fiets in de knoop hebt en omvalt. Je kunt ook altijd nog het achterste wiel gewoon vastzetten als je klaar bent met de nieuwe fietservaring.

Flexibele fiets bestellen

Mocht je het willen proberen, kun je via Kickstarter een pledge doen van 304 euro. Ergens rond december zou je dan de Helyx Bike opgestuurd krijgen om met je nieuwe kunstjes aan de slag te gaan. De laatste tijd zien we steeds meer verrassende fietsen op de markt verschijnen. Wat dacht je van deze fiets voor je kinderen, die op een hele andere manier flexibel is. Hij groeit namelijk mee met je kleintjes en is een soort Transformer.

Helyx Bike

Kickstarter

Reageer op artikel:
Met deze flexibele fiets bestuur je beide wielen
Sluiten