Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 5 sep 2018

Henry Cavill pakt de hoofdrol in Netflix’ The Witcher

Henry Cavill kun je momenteel zien in de film Mission Impossible Fallout, waar hij een nogal stoere guy speelt. Daarnaast ken je hem waarschijnlijk van zijn rol als Superman in de laatste paar DC-films. En straks kruipt hij ook in de huid van Geralt of Rivia in de Witcher-serie die Netflix gaat brengen. Die serie is weer gebaseerd op de zeer succesvolle Witcher-serie, waarvan het derde deel op de dag van vandaag één van de beste games beschikbaar.

Henry Cavill wordt Geralt of Rivia

De Netflix-serie bestaat uit acht afleveringen. Lauren Schmidt Hissrich, die eerder heeft gewerkt aan Marvel’s Daredevil is daarbij als Showrunner hoofd verantwoordelijk. Daarnaast zijn er drie directors aangesteld. Alik Sakharov (House of Cards, Game of Thrones) neemt daarbij vier afleveringen voor zijn rekening, waarvan de eerste. De andere twee zijn Alex Garcia Lopez (Marvel’s Luke Cage, Utopia) en Charlotte Brändström (Outlander, Counterpart, Disparue).

Henry Cavill
Fan mock-up

Buiten deze namen is er nog niet heel erg veel bekend. Netflix heeft wel een soort van setting geschetst, maar die komt redelijk overeen met hetgeen dat we natuurlijk kennen uit de games. Volgens Netflix is The Witcher een episch verhaal dat gaat over familie en het lot. Daarbij probeert Geralt of Rivia, een monster jager, een plek te vinden in een wereld waarbij mensen soms wreder zijn dan beesten. Maar wanneer hij via het lot terecht komt bij een krachtige tovenares en een jonge prinses met een duister geheim, moet hij samen met hen proberen een zeer gevaarlijke reis te maken.

Henry Cavill is natuurlijk een mooie naam. Naast de eerder genoemde films begon hij zijn carrière in de film The Count of Monte Cristo. Verder heeft hij gespeeld in de serie The Tudors en films als Whatever Works, Immortals, Cold Light of Day en The Man from U.N.C.L.E. Wanneer de Netflix-serie gaat lopen, dat is nog niet bekend. Meer over Netflix vind je hier.

Reageer op artikel:
Henry Cavill pakt de hoofdrol in Netflix’ The Witcher
Sluiten