Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 3 feb 2020

Henry Cavill vertelt je alles over de zwaarden uit The Witcher

Mensen die The Witcher hebben gezien weten dat hoofdpersonage Geralt of Rivia (gespeeld door Henry Cavill) vrijwel altijd een flinke uitrusting met zich meedraagt. Naast allerlei toverdrankjes heeft hij natuurlijk ook de nodige wapens bij. Al wordt er nooit toegelicht wat voor materiaal deze held precies gebruikt. Gelukkig heeft Netflix besloten om fans hierover wat meer informatie te geven.

Er is onlangs een video op het Youtube-kanaal van Netflix verschenen waarin Henry Cavill meer uitleg geeft over de zwaarden die zijn personage in de serie gebruikt.

Henry Cavill over de zwaarden van Geralt of Rivia

Het blijkt dat Geralt uit twee zwaarden kan kiezen. De meestgebruikte is gemaakt van staal en heeft een broche erop, dat hem eraan herinnert dat hij zich als Witcher afzijdig moet houden van conflicten met mensen. Daarnaast heeft hij een zilveren zwaard, dat speciaal is om monsters te bevechten. Hoe dit precies zit wordt toegelicht in de onderstaande video:

Naast uitleg over welke functie de wapens hebben wordt er ook enkele informatie gegeven over het maken van de gevechtsscènes. Zo blijkt dat in bepaalde shots rubberen zwaarden gebruikt worden, om te voorkomen dat iemand letsel oploopt als deze per ongeluk geraakt wordt.

The Witcher anime

Gezien het succes van The Witcher heeft Netflix ook een film rondom de serie aangekondigd. Het gaat hier om een anime-variant die zich focust op een verhaal dat zich ver voor de gebeurtenissen in de serie afspeelt. Er is al een titel bekend, namelijk The Witcher: Nightmare of the Wolf. Meer omtrent dit project is hier te lezen.

Er is daarnaast ook een tweede seizoen aangekondigd voor de originele serie. Dit staat gepland om ergens in 2021 te verschijnen. Veel details zijn er nog niet over bekend, maar we weten wel dat Henry Cavill zijn rol als Geralt of Rivia weer gaat oppakken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Henry Cavill vertelt je alles over de zwaarden uit The Witcher
Sluiten