Henry Cavill vertelt waarom hij geen James Bond mocht spelen

Gezien Daniel Craig na het aankomende No Time to Die gaat stoppen als James Bond is het belangrijk dat er een opvolger wordt gevonden. Al blijkt dat nog niet mee te vallen. Er zijn namelijk al meerdere acteurs in beeld geweest, maar geen van allen is het uiteindelijk geworden. Een van de namen die nog steeds weleens genoemd wordt is Henry Cavill.

Wat veel mensen niet weten is dat deze Superman acteur al ooit een poging gedaan heeft om James Bond te mogen spelen. Sterker nog, het blijkt dat hij een serieuze kans maakte om de rol te krijgen.

Waarom Henry Cavill geen James Bond werd

In een interview met Mens Health geeft de acteur aan dat hij destijds meedeed aan enkele screen-tests om in aanmerking te kunnen komen voor de rol. Dit is een soort proefopname waarmee acteurs aan de regisseur en producenten kunnen laten zien dat ze geschikt zijn.

Cavill kreeg toen echter de feedback dat hij er een beetje dik uitzag. De acteur was het hier eigenlijk wel mee eens en gaf aan dat hij destijds niet precies wist hoe hij precies moest trainen of kon diëten.

The Witcher
Henry Cavill in The Witcher | Bron: Netflix

Uiteindelijk werd het natuurlijk Daniel Craig die er met de rol van James Bond vandoor ging. Cavill vond dat jammer, maar liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. En met succes, want naast een rol als Superman is hij binnenkort te zien in de langverwachte Netflix serie The Witcher, waarin hij niemand minder dan het hoofdpersonage vertolkt.

Vrouwelijke Bond

Wie de nieuwe James Bond gaat worden is dus nog niet bekend. Al zijn er veel mensen die graag een vrouw in deze rol zien. Zo ook Pierce Brosnan, die zelf ook een aantal keer in de huid van de bekende geheime agent is gekropen. Iemand anders die dit wel ziet zitten is Game of Thrones actrice Emilia Clarke. Zij zou het iconische personage namelijk zelf wel willen spelen.

De aankomende James Bond film zal in april 2020 uitkomen.

Reageer op artikel:
Henry Cavill vertelt waarom hij geen James Bond mocht spelen
Sluiten