Heroes of the Storm preview: aan de slag met twee nieuwe helden

Moba’s zijn sinds het succes van League of Legends enorm populair geworden. Die game is nog altijd de koning in Moba-land, maar in de grote populariteit van het genre doen Dota 2 en Heroes of the Storm het ook erg goed. Die laatste game komt uit de stal van Blizzard en kent helden uit diverse Blizzard-games. Tijdens de Blizzcon in Anaheim werden twee nieuwe helden aan de line up toegevoegd.

Het gaat daarbij om Hanzo uit het Overwatch-universum en Alexstraza die we kennen uit de wereld van World of Warcraft. Het zijn twee personages die je itjdens de strijd voornamelijk iets opd e achtergrond wil houden. Alexstraza heeft daarbij vaardigheden die vijanden kunnen aanvallen, maar ook medespelers kunnen healen. Hanzo is voornamelijk een ranged personage die van een afstand het vijanden lastig maakt. Op de Blizzcon zijn we aan de slag gegaan met de personages en dat beviel ons wel.

Alexstraza is lekker veelzijdig

We zijn daarbij eerst aan de slag gegaan met Alexstraza, een personage waarmee je op afstand blijft van de tegenstanders en van daaruit voornamelijk je medespelers ondersteunt. Met haar healing skills kan ze haar eigen health opofferen om anderen een flinke healing boost te geven en heeft ze tegelijkertijd de mogelijkheid om binnen een bepaalde straal medespelers te healen. Tot slot heeft ze een fijne fireball spell, waarmee ze op afstand vijanden kan bestoken.

Heroes of the storm

Kan veranderen in een draak voor lekker veel damage

Het wordt echt een feest als je in de game je super aanval kunt activeren. Dan verander je in een enorme draak en kun je heel veel schade aan vijanden uitdelen. Het risico dat je daarbij loopt, is dat je een stuk minder snel bent. Als vijanden besluiten om je gezamenlijk aan te vallen, dan kan je zelfs als draak snel het loodje leggen. Gebruik de tijdelijke kracht dus op de juiste manier.

Hanzo is een fijne allrounder voor Heroes of the Storm

Bij Hanzo draait het om één ding: damage uitdelen. Met Hanzo probeer je ook een beetje op een afstand te blijven en van daaruit heel wat schade uit te delen. Het is een personage dat erg duidelijk is en waarbij je snel begrijpt hoe je het meest effectief met hem omgaat. Zijn damagedealing skills zijn goed en met zijn speciale aanval vuur je zijn wel bekende draken pijlen, die in een streep veel schade doen aan diverse vijanden die daar in de weg staan. Een personage die voornamelijk voor beginners erg geschikt lijkt.

Daarnaast is bekendgemaakt dat er heel wat verbeteringen aan Heroes of the Storm worden doorgevoerd. Zo komt er een camerastandpunt optie om de camera iets verder weg te zetten voor een beter overzicht. Verder komt Blizzard Voice naar de game, waardoor je makkelijker zou moeten kunnen communiceren met je vrienden zonder gebruik te hoeven maken van een andere applicatie. Ook is het goed om te weten dat bepaalde stealth personages straks beter te zien zijn, zodat je iets minder snel in een flauwe val trapt. Al met al is er voorlopig nog genoeg te beleven in Heroes of the Storm.

Wil je meer gaming? Bezoek dan zeker onze gamingpagina.

Reageer op artikel:
Heroes of the Storm preview: aan de slag met twee nieuwe helden
Sluiten