Ilona Braam
Ilona Braam Rides 19 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Maak kennis met de Hesla: een Tesla Model S op waterstof

De Holthausen Group is een Nederlands familiebedrijf dat zich inzet voor een veilige en duurzame toekomst. Dit doet het bedrijf onder andere door voertuigen te bouwen op waterstof. Eén van die voertuigen is de Hesla. Als je meteen denkt aan Tesla, heb je gelijk. Het is ook een Tesla Model S, welke een extra waterstoftank heeft gekregen.

Rijbereik Model S met waterstoftank verdubbeld

Dat blijkt behoorlijk vruchtbaar te zijn, want met de extra waterstof energie, wordt het rijbereik van de Model S verdubbeld. Onlangs is Holthausen begonnen met het testen van het prototype. En met een volle batterij en volle waterstoftank heeft de Hesla een indrukwekkende actieradius van bijna 1000 kilometer. De actieradius van een standaard Tesla Model S P100D is normaal gesproken 465 kilometer.

Tesla in de cloud

Waterstoftank toevoegen ingewikkeld en duur

Dat betekent echter niet dat het een goed idee is dat iedereen spontaan waterstoftanks moet gaan toevoegen aan Tesla’s. Het project bleek nogal ingewikkeld te zijn. Max Holthausen vertelt dat het moeilijk was om de waterstoftank toe te voegen, omdat het elektrische systeem van de Tesla een soort doolhof zou zijn. Daarnaast is het ook niet het meest goedkope project. Autowebsite the Drive schat dat het ruim 50.000 euro moet hebben gekost.

waterstof tanken

Idee voor mister Musk?

Misschien is het een idee voor Tesla om op deze manier de actieradius te vergroten. Elon Musk lijkt altijd wel in te zijn voor experimenten. En waterstof als energiebron is tenslotte ook duurzaam. Daarnaast heeft het als extra voordeel dat je “batterij” een stuk sneller is opgeladen, omdat je alleen de tank moet vullen. Zo is deze fiets op waterstof bijvoorbeeld binnen twee minuten weer helemaal opgeladen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kennis met de Hesla: een Tesla Model S op waterstof
Sluiten