Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 2 jun 2017

Een culinaire opleiding volgen? Niet nodig met deze slimme inductieplaat

Koken is een kunst. Dat weet iedereen die het wel eens heeft geprobeerd om vervolgens met een beteuterd gezicht  naar het stuk leer in de pan te staren. Maar het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn wanneer je stap voor stap wordt begeleid. Dat is precies waar de Hestan Cue inductieplaat voor is. De Cue is je persoonlijke coach en zorgt ervoor dat je gerechten niet meer mislukken.

App zorgt voor theorieles en recepten

De Hestan Cue plaat komt met een speciale app, welke zorgt voor het theoretische gedeelte van de kooklessen. Je kunt onder andere leren over de verschillende technieken om voedsel te verwarmen. Daarnaast zit de app ook vol met recepten van chefs, die zich  ruimschoots hebben bewezen door het behalen van Michelinsterren. De recepten behandelen maaltijden voor elk tijdstip van de dag van ontbijt tot het dessert na het avondeten. Ook zijn er verschillende moeilijkheidsgraden waar je uit kunt kiezen. Je hoeft overigens ook niet bang te zijn dat je op een gegeven moment uitgekeken raakt op dezelfde recepten. Om de zoveel tijd verschijnen er nieuwe recepten in de app.

Hestan Cue inductieplaat

Hestan Cue houdt stappen recept nauwkeurig in de gaten en springt in

De app is overigens niet een losstaand element in het geheel. De Hestan Cue set bestaat naast de inductieplaat en app ook uit een steelpan met een ingebouwde hitte sensor. Deze drie werken nauw samen om elk recept tot een succes te maken. Wanneer je bezig bent met een recept uit de app wordt bijvoorbeeld doorgegeven aan de andere kook tools bij welke stap je bent. Hierop kunnen ze in actie komen door bijvoorbeeld de inductieplaat aan te doen of de temperatuur aan te passen. Ook houden ze de tijd bij, zodat je niet alsnog eindigt met een verkoold stukje vlees.

Afgezien van de Hestan Cue set, gebeurt het steeds vaker dat mensen koken met een smartphone of tablet naast zich als sous chef. Android kan hierbij een waardevol kookhulpje zijn. Met deze tips wordt koken met je smartphone een eitje.

Reageer op artikel:
Een culinaire opleiding volgen? Niet nodig met deze slimme inductieplaat
Sluiten