Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 29 nov 2018

Het Apple-park in LEGO waanzinnig goed nagemaakt

Eén van de meest interessante plaatsen om te werken, althans op papier, is wat ons betreft het Apple-park. Het gebouw is zeer opvallend en het is interessant om te weten wat daar binnen allemaal gebeurt. Nu wonen we in Nederland en is het scoren van een baan in de Verenigde Staten an sich al lastig, laat staan bij Apple. Gelukkig kun je het gebouw ook namaken met LEGO. Of genieten van het bouwwerk wat iemand anders heeft gemaakt.

Het Apple-park van LEGO

Het bouwwerk is gemaakt door de Flickr-gebruiker Spencer R. Hij begon in 2016 met het idee om het gebouw van Apple na te maken. Inmiddels is hij twee jaar verder en is zijn meesterwerk af. Hij zal er vast niet elke dag aan hebben gewerkt, maar alsnog is het een bouwsel waar veel liefde en detail in zit. Laat staan de hoeveelheid geld die het moet hebben gekost om dit te maken. Dit Apple-park van LEGO bestaat namelijk uit maar liefst 85.000 LEGO-blokjes. Daaronder zitten bijna 1650 bomen, want het Apple-park is natuurlijk wel heel erg groen.

Als je het zou willen optillen, wat ons heel eng lijkt met het risico dat alles in elkaar dondert, dan weegt het geheel ruim 35 kilo. Bovendien heb je ruimte nodig om het ergens anders neer te zetten, want het bouwsel is zo’n drie vierkante meter groot.

Naast het grote bouwsel vind je in de miniatuur ook de parkeergarage en natuurlijk het Steve Jobs-theater, waar Apple regelmatig nieuwe producten onthuld. In het echt heeft de Apple-park overigens een oppervlak van 261.000 m2, inclusief een fitnesscentrum van 2300m2. Er werken zo’n 3000 mensen in het Apple-park, die ook op paden van drie kilometer kunnen gaan wandelen en rennen om zo even bij te komen van het werk.

Wil je meer lezen over Apple? Neem dan eens hier een kijkje.

Reageer op artikel:
Het Apple-park in LEGO waanzinnig goed nagemaakt
Sluiten