Is het een periscoop of..? Zo ziet HTC’s GoPro-concurrent eruit

Dat HTC alleen met smartphones z’n hoofd boven water weet je houden gaat waarschijnlijk niet lukken. Ook al zien de phones er te gek uit. Concurreren met merken als Apple en Samsung is gewoonweg een moeilijke opgave. Tijd om eens te checken welke markten ze nog meer gaan bedienen. Op 8 oktober 2014 gaat er voor HTC dan ook iets groots gebeuren. Op die dag gaan ze de actiecamera RECamera op de markt brengen en willen ze serieus concurreren met de GoPro en bijvoorbeeld de actiecamera’s van Sony. Om alvast in de stemming te komen hebben ze voor het HTC’s “Double Exposure” pers-event onderstaande teaser de wereld in geplugd.

Terwijl we nog niet al te veel over de actiecamera weten blijkt uit de video dat je ‘m eenvoudig overal aan kunt monteren, in slow-motion kunt filmen en dat je ‘m onder water kunt gebruiken. Uit de geruchten blijkt dat de RECamera over een 16MP-sensor beschikt en met Wifi-netwerken te verbinden is. De camera wordt in de video niet getoond, maar op Reddit verschenen er vandaag toch twee gelekte foto’s die ondertussen van HTC’s RECamera-site zijn afgehaald. Komt de vorm van de camera je bekend voor? Duh, het lijkt net op een filmende periscoop.

 
Of HTC met deze nieuwe categorie serieuze stappen gaat maken vragen wij ons af. Ze hadden ook net iets meer focus op de HTC One (M8) kunnen leggen door het toestel van een betere camera en processor te voorzien.

Reageer op artikel:
Is het een periscoop of..? Zo ziet HTC’s GoPro-concurrent eruit
Sluiten