Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 feb 2019

Het Fortnite Live event blijkt een ware ramp te zijn geweest

Afgelopen weekend werd in het Engelse Norwich het Fortnite Live evenement gehouden. Hoewel de organisatoren van het evenement de naam van de populaire game hebben gebruikt, was er geen enkele samenwerking met ontwikkelaar Epic. Met andere woorden, het is een evenement dat georganiseerd werd door een aantal zakenmensen die een slaatje dachten te slaan uit het succes van Fortnite. En wanneer er evenementen worden gehouden puur om geld te verdienen, dan loopt dat vaak niet helemaal goed af. De documentaires over het Fyre-festival zijn wat dat betreft een goed voorbeeld. En ook op Fortnite Live was het ellende.

Fortnite Live-event slaat de plank mis

Het idee van het evenement was op zich goed. Op het evenement kon je meeoden aan dancebattles, was het mogelijk om met een pijl-en-boog te schieten en kon je muren beklimmen. Ook zouden er Youtubers zijn om hun kunsten te tonen en was het natuurlijk mogelijk om de game daar te spelen.

Maar in de praktijk ging er van alles mis. Zo waren er 3.000 kinderen op het evenement afgekomen. Zij betaalden zo’n 20 euro voor een ticket en moesten eerst lang in de rij staan om binnen te komen. Eenmaal binnen bleek dat er eigenlijk weinig te doen was. Zo konden er maar drie kinderen tegelijkertijd een muur beklimmen en was er voor pijl-en-boog schieten slechts ruimte voor vier kinderen. Als je vervolgens een potje Fortnite wilde spelen, dan moest je daar nog eens los voor betalen. Ondanks dat het een gratis game is en je dus al geld moest betalen om er binnen te komen.

Op de Facebook-pagina wilden de organisatoren nog laten weten dat het wat hen betreft een succes was, maar gezien de vernietigende commentatoren daaronder moeten zij misschien even opzoeken wat een succes daadwerkelijk is.

Fortnite Live

En zo zie je maar weer dat je niet zomaar een evenement uit de grond kunt stampen. Meer lezen over Fortnite? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Het Fortnite Live event blijkt een ware ramp te zijn geweest
Sluiten