Daniel Koster
Daniel Koster 07/06/2016

Hét ideale hulpmiddel voor mensen met hooikoorts

De lente en de zomer zijn voor iemand met hooikoorts altijd een beetje een dubbele gewaarwording. Aan de ene kant ben je blij dat de winter eindelijk voorbij is. De dagen worden langer, het weer wordt lekkerder en chillen in het park zit er eindelijk weer in. Haal die draagbare zitzak en andere onmisbare gadgets voor chillsessies in het park maar weer uit het stof! Aan de andere kant betekent dit wel weer dagen waarbij je ogen blijven jeuken en het voelt alsof je door een rietje aan het ademhalen bent. Het ergste is nog wel die loopneus. Nu hebben we hét hulpmiddel voor je in petto om je hiertegen te wapenen.

Onmisbare hoed om je tegen hooikoorts te weren

We boden je een tijdje terug al apps, tips en tricks tegen hooikoorts. Toen waren we alleen nog niet op de hoogte van dit onmisbare apparaat. Het principe is simpel en een slimme oplossing voor een veelvoorkomend probleem. Redacteur Daniël heeft hooikoorts. Als een soort kruimelspoor kom je overal in zijn huis en op zijn werk lege zakdoek verpakkingen en gebruikte zakdoekjes tegen. Het probleem is echter dat ‘ie nou altijd net naast de zakdoekjes grijpt als de nood hoog is. Dat hij dan net te laat dat ene zakdoekje uit zijn zak trekt en de hele boel onder niest. Of dat ‘ie wel op tijd is, maar ook meteen zijn telefoon of sleutels in de rondte werpt. Dat is vanaf nu verleden tijd. Deze hooikoortshelm is namelijk van een toiletrol voorzien. Hierdoor is het onmogelijk om zonder middelen te komen zitten die je van het overtollige slijm afhelpen. Ook heb je binnen een oogwenk een papiertje in de hand om de nies mee op te vangen of de loopneus mee af te stoppen. Afijn, je begrijpt wel wat we bedoelen. Dit is ideaal, toch?

Oké, helemaal serieus zijn we niet, maar een geinige oplossing voor een herkenbaar probleem onder de mensen die aan hooikoorts lijden is het wel. Uiteraard is-ie ook voor andere zaken te gebruiken. Soms heb je namelijk hoge nood, maar is het toiletpapier op. Op dit soort momenten grijp jij niet mis. Multifunctioneel dus. In Nederland is de hoed alleen niet te koop. Dat is echter niet zo probleem, want zelf met twee linkerhanden kun je deze hoed nog namaken. Dus ben jij fan? Flans dan even zo’n hoed in elkaar. Het omgaan met hooikoorts wordt zodoende een stukje gemakkelijker.

Reageer op artikel:
Hét ideale hulpmiddel voor mensen met hooikoorts
Sluiten