Het internet lacht om robot die ‘zelfmoord’ pleegt

In het Georgetown Waterfront was men behoorlijk trots op hun beveiligingsrobot. De geavanceerde robot was goedkoper om in te zetten dan een menselijke bewaker en toonde geen menselijke gebreken…. of toch wel? Helaas heeft de robot ‘zelfmoord’ gepleegd.

De robot zou zich niet gaan vervelen, zeiden ze…

Personeel van de shopping mall krabde zich even achter de oren toen zij gisteren hun robot face down in een fontein vonden. De Knightscope Security Robot is een geavanceerd stuk techniek, speciaal ontworpen om op openbare plekken te surveilleren. Hij kost slechts 7 dollar per dag en beschikt volgens zijn makers over geavanceerde kunstmatige intelligentie. Zo kent de robot zijn omgeving, weet-ie wat-ie waar moet doen en herkent hij onwenselijke gedrag van bezoekers.

De afgelopen tijd heeft de robot al winkeldiefstal en opstootjes weten te voorkomen. Door zijn kunstmatige intelligentie heeft hij geleerd om handelingen die niet horen te herkennen. Om deze een halt toe te roepen, kan hij luide geluiden maken en eventueel de autoriteiten inschakelen. Daarnaast heeft de robot nog een groot voordeel ten opzichte van een menselijke mall guard: ‘Op een saaie dag zal de robot zich niet vervelen.‘ Zeiden zijn makers.

‘Dood’ verklaard

Toch is de robot zeker niet perfect. Gisteren maakte hij op onverklaarbare wijze een einde aan zijn ‘leven’. Zonder zichtbare aanleiding reed de robot naar de fontein en kieperde deze zich voorover in het water, met kortsluiting tot gevolg. Hij heeft onherstelbare schade opgelopen en is ‘dood’ verklaard. Internetgebruikers zien er de humor wel van in.

Sommige robots hebben meer succes en maken je leven écht gemakkelijker. Zo ook de Tertill van Roomba, een onmisbaar robotje voor in de tuin.

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Reageer op artikel:
Het internet lacht om robot die ‘zelfmoord’ pleegt
Sluiten