Het is zover: BMW presenteert eindelijk de vol elektrische auto i3

BMW was al een tijdje bezig met het teasen van hun vol elektrische auto, de i3, maar de officiële aankondiging liet nog op zich wachten. Gisteren was het dan eindelijk zover. BMW heeft ‘m gepresenteerd en wil dus een serieuze speler worden in het aanbieden van elektrische auto’s.

De i3 wordt aangedreven door een elektromotor met een vermogen van 170 pk. In combinatie met de 22kWh batterij haalt de 1195 kilogram-wegende auto de honderd kilometer per uur in 7,2 seconden. De goedkoopste variant (vanaf 35.500 euro) heeft een bereik van honderdzestig kilometer. Als je zo’n vijfduizend euro bijlegt heb je een versie met een verbrandings-aggregraat. Hiermee verdubbel je bijna het kilometer bereik. Dit is een tweecilinder backup motor met een vermogen van 34pk. In deze variant zit dan een tank met een inhoud van negen liter. De elektrische auto is gemaakt van aluminium in combinatie met koolstofvezel en komt in zes verschillende kleurencombinaties.

Technische snufjes kunnen natuurlijk niet ontbreken in de i3. BMW heeft een iOS- en Android-app ontwikkeld waarmee je bijvoorbeeld de airco kunt regelen, maar ook de stroomtoevoer en kun je zien over hoeveel energie de auto nog beschikt. Via GPS kun je in de app ook opvragen of er een laadpunt in de buurt is. Daarnaast zitten er twee ‘zwevende’ schermen in verwerkt waarop je informatie zoals de snelheid kunt aflezen en één waarop je de audio en navigatie kunt regelen.

In Europa kunnen we naar alle waarschijnlijkheid vanaf november 2013 de i3 bestellen. Daarnaast geeft BMW aan dat wanneer je bijvoorbeeld een weekend weg gaat en hiervoor meer kilometers moet rijden, de auto tijdelijk om te ruilen is voor een andere BMW waarmee je wel de benodigde kilometers kunt maken. Zullen andere autofabrikanten volgen? Laat het ons hier op Facebook weten.

Reageer op artikel:
Het is zover: BMW presenteert eindelijk de vol elektrische auto i3
Sluiten