Rutger Houweling
Rutger Houweling Digital 13 jun 2013

Het is zover: #Facebook introduceert hashtags

Het werd al vaker gesuggereerd dat Facebook Twitter achterna zou gaan en binnen het eigen netwerk hashtags zou introduceren. Gisteren was het dan eindelijk zover. Facebook heeft officieel aangekondigd dat het hashtags introduceert. Sommige ‘gelukkige’ gebruikers kunnen er vandaag al mee werken. Anderen zullen nog even geduld moeten hebben, want Facebook heeft aangegeven dat de functie voor andere gebruikers de aankomende periode wordt uitgerold.

Gebruikers kunnen zowel zoeken op hashtags, maar ook op hashtags klikken om alle content (foto’s, statusupdates en links) die de desbetreffende tag hebben raadplegen. Zoeken op #’s werkt ongeveer hetzelfde als bij Twitter, alleen heeft de resultatenstream van Facebook te maken met privacy-instellingen. Gebruikers zullen alleen resultaten van vrienden en de publieke berichten zien. Zoeken doe je door middel van een specifieke hashtag, zoals #gadget, in de zoekbalk te typen. Trending hashtags zullen overigens ook een onderdeel worden van Facebook’s nieuwe functie.

“Hashtags zijn de eerste stap om mensen beter te helpen met het ontdekken van wat anderen over een bepaald onderwerp zeggen en te participeren in publieke conversaties,” aldus Facebook. Voor wie de functie nu al ziet: Hashtag erop los en laat ons hier weten wat je ervan vindt. Voor wie het nog niet ziet: lees hier alles wat je over hashtags moet weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het is zover: #Facebook introduceert hashtags
Sluiten