Daniel Koster
Daniel Koster Tech 18 apr 2016

Het korte CV van Elon Musk is een voorbeeld van hoe het (wél) moet

Je kunt Elon Musk op meerdere manieren beschrijven. Zo is ‘ie de CEO en oprichter van Tesla, het innovatieve merk dat laatst nog de betaalbare elektrische Model 3 presenteerde. Ook kun je hem voorstellen als diegene die SpaceX heeft opgericht en daar als CEO opereert. Het meesterbrein zit ook achter de Hyperloop, waar een team van de TU Delft laatst nog bij in de prijzen viel. Zo kunnen we nog even doorgaan. Maar hoe vat je dit alles kernachtig samen op je Curriculum Vitae (CV)? Het CV van Elon Musk laat dit zien!

Het CV van Elon Musk is een voorbeeld van hoe het (wél) moet

Wanneer we het over je professionele leven hebben is kort en bondig bijna altijd aan te raden. Bondigheid is ook bij je CV aan te raden, of zo stellen de ontwerpers van het CV van Musk, Novoresume. Wanneer jij namelijk kort en effectief kunt aantonen wat voor zaken jij al hebt bereikt dan komt dit sterk over. Ellenlange verhalen en referenties, daar zit de lezer van je CV nou net níet op te wachten. Om dit te bewijzen ontwierpen zij het CV van Elon Musk. Zoals we in de inleiding al aantoonden heeft ‘ie zoveel bereikt dat je zou denken dat dit tot een CV van meerdere pagina’s zou leiden. Niets is minder waar. In één pagina wordt kort, bondig doch effectief opgesomd wat Musk allemaal heeft klaargespeeld. Een goed voorbeeld van hoe het wél moet!

Uiteraard zijn er nog flink wat andere dingen waarmee je dient rekening te houden. Wij hebben allerlei inspirerende CV’s voor je in petto en ook een handleiding voor het maken van het perfecte CV staat voor je klaar! Succes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het korte CV van Elon Musk is een voorbeeld van hoe het (wél) moet
Sluiten