Rutger Houweling
Rutger Houweling Cars 13 dec 2014

Het lijkt niet op een Lamborghini, maar dat is de LM002 zeker wel

Als je denkt aan het merk Lamborghini heb je waarschijnlijk het beeld in je hoofd van strakke supercars die met een rotgang verdwijnen zodra je het gaspedaal ook maar aantikt. Maar wist je dat Lamborghini ook een traktor heeft gemaakt en een paar offroad monster? Eén van deze monsters is de Lamborghini LM002. Waarschijnlijk zul je eerder denken dat dit een project van Hummer was. Toch merk je meteen dat het een Lamborghini is zodra je de motor start.

 
Onder de motorkap ligt een 5.2 liter, V12 motor met 455 paardenkrachten te wachten tot jij het gaspedaal tegen het metaal drukt. Deze motor komt uit een Lamborghini Countach. De LM002 heeft een topsnelheid van 223 kilometer per uur en zit in 7,8 seconden op de honderd kilometer per uur. Tijdens het rijden wordt je vergezeld door een gebrul dat alleen de motor van een Lamborghini kan maken.

In totaal zijn er 301 exemplaren van de LM002 gemaakt, waarvan de meeste nu rondrijden in de zanderige achtertuinen van oliesjeiks. De afkorting LM002 staat voor Lamborghini Militia en omdat het de tweede power-offroader is die Lamborghini heeft gemaakt komt er 002 achter te staan. Met dit racemonster kun je, als je dat durft, met een snelheid van 160 kilometer per uur door de zandduinen scheuren. Dit is de reden dat het één van de lievelingsauto’s van oliesjeiks is en zelfs Richard Hammond is groot fan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het lijkt niet op een Lamborghini, maar dat is de LM002 zeker wel
Sluiten