Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Home 21 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Het Nederlandse Wikkelhouse is een kartonnen woning die binnen een dag staat

Goedkope, duurzame en snel te bouwen woningen zijn de toekomst en daar spelen architecten steeds meer op in. Vooral Nederlandse ontwerpers lijken hier het voortouw in te nemen. Een voorbeeld hiervan is het viertal Nederlanders dat zelfvoorzienende containerwoning bouwt. Dit zijn goedkope, innovatieve woningen waar ons hart sneller van gaat kloppen. Het houdt hier niet bij op, want onlangs kwamen we het kartonnen Wikkelhouse tegen. Wij zijn onder de indruk!

Wikkelhouse: een Nederlands ontwerp waar we trots op zijn

Wikkelhouse is ontworpen door het creatieve team van Fiction Factory. Het huis bestaat uit 24 lagen karton die om een frame in de vorm van een huis worden gewikkeld. Dit is niet alles, want de muren worden vervolgens met waterbestendig materiaal tegen regen en sneeuw beschermd. Daarnaast worden houten panelen voor het verstevigen van deze constructie gebruikt. Wat wij tof vinden is dat alle materialen duurzaam en recyclebaar zijn. Zodoende is dit huis drie keer duurzamer dan een doorsnee woning. Het gaafste vinden we echter dat het Wikkelhouse naar eigen wensen is in te delen en binnen één dag op je stoep staat! De Nederlandse architecten kunnen ‘m namelijk binnen één dag op een gegeven locatie in elkaar zetten. Revolutionair!

Het Wikkelhouse is een alternatieve woning die onze harten sneller doet kloppen. Behalve dat-ie er tof uitziet, is dit huis duurzaam en binnen één dag leverbaar. Perfect als goedkope zomerwoning, maar natuurlijk ook als (tijdelijke) opvang voor vluchtelingen of op rampgebieden. Heb jij interesse in dit huis? Dan kun je een compleet huis met keuken en badkamer voor 70.865 euro op de kop tikken. Dat is ook nog eens ontzettend goedkoop. Wat een revolutionair en slim ontwerp!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Het Nederlandse Wikkelhouse is een kartonnen woning die binnen een dag staat
Sluiten