Daniel Koster
Daniel Koster Google 24 mrt 2016

Het nieuwe kantoor van Google is een futurstische, gigantische tent

Google kent allerlei toffe kantoren. Het kantoor in Amsterdam is bijvoorbeeld prachtig en ook de kantoren in Londen mogen er wezen. Nu gaat de internetgigant zijn hoofdkantoor vernieuwen. Dit kantoor bevindt zich in het Californische Mountain View en zal zich daar uiteraard blijven bevinden. Voor de rest wordt het gebouw echter compleet op de schop genomen. De eerste beelden van het nieuwe kantoor van Google zijn reeds vrijgegeven. Wij zijn laaiend enthousiast!

Het nieuwe kantoor van Google is een soort gigantische tent

Van het nieuwe hoofdkantoor van Google gaan onze harten sneller kloppen. Het geheel ziet er futuristisch uit. De buitenkant is meteen een eye catcher. Zoals je kunt zien is ervoor gekozen om een constructie te bouwen die als een grote festivaltent oogt. Dat is een stuk stijlvoller en toffer dan het klinkt! Het gebouw bevindt zich in een aaneengesloten park. Heerlijk, want zo kunnen de medewerkers van het bedrijf tijdens de pauzes heerlijk buiten even bijkomen en weer fris aan het werk beginnen.

Ook de binnenkant is een plaatje

Je kunt ook een aantal foto’s van de binnenkant van het nieuwe kantoor van Google bewonderen. Dit doet ons enerzijds overkomen als een soort museum. Je kunt allerlei gave producten zien die Google heeft gemaakt, zoals de zelfrijdende auto en informatie over Project Loon. Anderzijds is het een prachtige leefomgeving voor de medewerkers om even tot rust te komen. Zo kent het gebouw flinke restaurants. Verder valt op dat er veel glas en hout is gebruikt en zien we allerlei mogelijkheden om te sporten. Je ziet fietsen hangen, kano’s staan, een fitnessruimte en skeelers. Het is wel duidelijk dat Google zijn kantoor niet enkel als werkruimte ziet, maar ook een ruimte op je op andere vlakken te ontwikkelen. Tof!

Gigantisch gebouw

Het gebouw zal 55000 vierkante meter beslaan en kent twee verdiepingen. Naast het gebouw is er ruimte voor 1200 parkeerplaatsen en in ook zijn er 1100 plekken voor fietsen gereserveerd. Een fietsenstalling wordt ook nog gebouwd waar ruimte is voor vierhonderd bikes. Overal lijkt aan gedacht. We laten je meer foto’s en informatie weten zodra we die hebben.

Reageer op artikel:
Het nieuwe kantoor van Google is een futurstische, gigantische tent
Sluiten