Daniel Koster
Daniel Koster Rides 21 jul 2016

Het nieuwe revolutionaire meesterplan voor de toekomst van Tesla

Zo’n tien jaar geleden kwam Elon Musk met zijn ‘Masterplan’. In dit plan deed ‘ie uit de doeken hoe hij met Tesla en het elektrische vervoermiddel de wereld ging veroveren. Nu, zo’n tien jaar later, is zijn meesterplan zo goed als uitgevoerd. Denk je dat Musk nu tevreden is en bij de pakken gaat neerzitten? Natuurlijk niet! Zijn ‘Masterplan Part Deux’ is een feit. De toekomstplannen voor Tesla worden hier uit de doeken gedaan die in vijf hoofdpunten zijn onder te verdelen. Wij zetten het nieuwe meesterplan voor je uiteen. Trouwens, wil jij net zo’n baan als Musk? Dan is je CV een goed begin. Check het CV van Elon Musk maar even voor een goed voorbeeld!

#1 Het eerste punt van het meesterplan: nieuwe vervoersmiddelen

Dit is revolutionair! Tesla maakt nu auto’s, maar wil het groter aanpakken. Vandaar dat het meesterplan twee nieuwe vervoersmiddelen kent. Ten eerste is een Tesla Semi onderweg. Dit is een truck die tot lagere transportkosten met meer veiligheid en een leuke ervaring moet leiden. Slim, want elektrische trucks zijn op deze manier de toekomst. Of die in de Tesla-fabriek in Tilbrug wordt gemaakt is alleen de vraag:

Via onze One Minute WANT’s kun je veel meer bedrijven en producten checken. Meer zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

Ook met betrekking tot het openbaar vervoer kan Tesla het verschil maken. Musk wil de bus automatiseren. Zo heb je geen chauffeursplek meer nodig. Ook zorgen diverse andere tweaks aan de inrichting van de bus voor meer zitplaatsen én is er rekening met fietsen, voetgangers en rolstoelgebruikers gehouden. De bus zelf zou door de autonome techniek van Tesla een stuk beter functioneren. De bus rijdt en remt namelijk op basis van zijn voorganger, wat bijvoorbeeld tot minder filevorming en ongelukken leidt! Aan beide vervoersmiddelen wordt trouwens al gewerkt en ze worden volgend jaar al gepresenteerd.

#2 Het bouwen van een zonne-dak-met-batterij product

Tesla ontwikkelt natuurlijk auto’s die op stroom rijden. Om deze auto’s zo bruikbaar mogelijk voor de consument te maken gaat het bedrijf werken aan een manier waarbij gebruikers hun eigen ‘brandstof’ kunnen opwekken. Hierbij wordt het beste van twee werelden gecombineerd. De Tesla Powerwall werkt uitstekend als opslag voor elektriciteit. SolarCity, een bedrijf dat zich onder andere met zonnepanelen bezighoudt, ontwikkelt zonnepanelen van hoge kwaliteit. Door deze panelen samen met de Powerwall tot één product samen te voegen wordt het beste van beide bedrijven tot één eindproduct samengesmolten. Dit product noemt ‘ie zelf een ‘solar-roof-with-battery product’! Deze is trouwens door middel van een app op je telefoon op allerlei manieren te managen.

#3 Het verder opschroeven van de productie

Tesla wil flink meer auto’s verkopen aangezien daar vraag naar is. Dat betekent dat de productie omhoog moet. Dit betekent een focus op het verbeteren van de machines die de machines maken. Die worden op dit moment geoptimaliseerd wat binnen twee jaar de productie tussen de vijf en tien keer moet laten toenemen!

#4 Gemakkelijk je auto uitlenen

Het kopen en onderhouden van een Tesla is niet goedkoop. Om de aankoop van een Tesla wat aantrekkelijker te maken wil het bedrijf je helpen je auto uit te lenen ‘Tesla shared fleet’ laat je gemakkelijk je auto uitlenen wanneer jij bijvoorbeeld op vakantie bent. Op deze manier kan iemand anders ‘m gebruiken en daar blij van worden terwijl de kosten voor een Tesla voor jou wat naar beenden worden geschroefd. Een goed idee!

#5 Verbeteren van de huidige technologieën

Tot slot wil Tesla zijn huidige software én hardware verbeteren. De focus ligt hierbij op het autonoom rijden. Op deze manier zouden Tesla’s tot tien maal zo veilig als de huidige auto met een menselijke bestuurder zijn. Een verbetering die de hele wereld ten goede komt!

Wat een indrukwekkende plannen van Elon Musk en dus Tesla zeg. Wij zien wel weer dat de nalatenschap van Musk niet ophoudt bij enkel wat elektrische auto’s. De zelfrijdende auto, elektrische trucks en nieuwe zelfvoorzienende producten zullen aan dat lijstje worden toegevoegd. Daar zijn we bijna zeker van. Ga zo door Elon Musk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Het nieuwe revolutionaire meesterplan voor de toekomst van Tesla
Sluiten