Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 12 jun 2015

Het Oculus Rift event van 11 juni 2015: lees alles omtrent de bril die in begin 2016 komt en meer

Op donderdag 11 juni werd het Oculus event gehouden waar uiteraard één ding centraal stond, de Oculus Rift virtual reality bril. Waar eerder duidelijk was dat de Oculus Rift begin 2016 zal verschijnen en dit tijdens het event wederom werd benadrukt, werden er genoeg andere dingen onthuld. Je leest het hier!

Oculus Rift

De Oculus Rift stond uiteraard centraal. Hier was alleen al vrij veel van bekend. Zoals hoe-ie eruit zou zien. Wellicht dat er daarom wat lauwtjes werd gereageerd op de daadwerkelijke onthulling van de Rift. Totale stilte zelfs, een beetje een awkward moment (check de onthulling hieronder). Dit maakt het wat logge doch gave apparaat voos ons niet minder mooi. De Rift zal van twee OLED schermen worden voorzien om de beeldkwaliteit te maximaliseren. Daarnaast komt het apparaat met stereo oordoppen voor optimaal geluid. Ben je echter fan van je eigen koptelefoon of oordoppen, dan kun je deze alsnog gebruiken in plaats van de Rift oordoppen. Tot slot werd het gebruik benadrukt. De Oculus Rift zou heerlijk zitten en als een pet op je hoofd glijden. Wanneer je ‘m aanzet kom je in een homescreen terecht waar je kunt selecteren welk spel je wilt spelen, of je de appstore wilt openen en zie je je vriendenlijst.

Microsoft

Een naar onze mening slimme samenwerking werd bij de presentatie van de Rift aangehaald. Oculus gaat namelijk samenwerken met Microsoft. Bij het aanschaffen van een Rift zul je een Xbox One controller meegeleverd krijgen samen met een wireless adapter die je nodig hebt om de Rift met een pc te gebruiken. Ook zal een bewegingssensor onderdeel maken van dit pakket. Op deze manier worden de virtuele spellen die je met de Rift kunt spelen gekoppeld aan Microsoft en uiteraard Windows 10. Zo spreekt de Rift meteen een grote groep gebruikers aan.

Oculus Touch

Oculus levert naast de Xbox One controller ook een eigen controller welke de Oculus Touch zal gaan heten. Hier zul je wel even aan moeten wennen, maar het resultaat is zeker dope. De controller is namelijk een 3D apparaat welke je kunt aansturen door simpelweg je hand te bewegen. Hierdoor kun je met de Touch elementen interactief bewerken, zoals objecten oppakken. Als je een spel speelt en een geweer op de grond ziet liggen, dan kun je deze met de Touch oppakken en gebruiken. Awesome!

Levering

Zoals gezegd wordt de Rift in het eerste kwartaal van 2016 geleverd. Sinds de overname van Facebook in 2012 begint het einde (of nou ja, de eerste Rift) dan echt in zicht te komen. De gamers onder ons zitten hier met spanning op te wachten en ook wij moeten toegeven dat we benieuwd zijn naar de final version van de Rift. Omtrent de prijs is nog niets concreets gezegd, daar horen we vast gauw meer over. Voor nu dus met spanning wachten tot de officiële release van de Rift!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het Oculus Rift event van 11 juni 2015: lees alles omtrent de bril die in begin 2016 komt en meer
Sluiten