Daniel Koster
Daniel Koster 12 jan 2016

Het prachtige 3D-geprinte Lilia-servies is een eerbetoon aan het Tsjechische kubisme

Rond 1910 ontstond in Tsjechië het kubisme. Kunstenaars gingen aan de slag met kubussen als hun inspiratiebron en bouwden onder andere prachtige gebouwen. Het Tsjechische Lauriger omarmt deze historie en wenst hier de nadruk op te leggen. Dit doet het bedrijf door prachtig servies te ontwerpen dat door middel van een 3D-printer op de aarde is gezet.

Prachtig servies dat met de 3D-printer tot stand wordt gebracht

Voor het ontwerp van dit karakteristieke servies werd de hulp van de architect Svetlana Koženová ingeschakeld. Zij ontwierp de Lilia collectie. Deze collectie is niet enkel geïnspireerd door het kubisme, maar ook door de waterlelie. En dat zie je samenkomen in prachtige borden, bekers en meer. Wat wij vooral gaaf vinden aan het initiatief is dat het een stukje historie door middel van nieuwe technologieën weer op de kaart zet. En dat doet door gaaf servies op de markt te zetten dat onze woning zeker niet zou misstaan.

Kopen?

Zoals eerder genoemd is de Lilia-reeks in allerlei soorten en maten te koop. Check daarom snel de online winkel waar je uit een verscheidenheid van kommen, borden, glazen, mokken en meer kunt kiezen. De prijzen variëren van 25 euro tot een paar honderd euro voor uitgebreidere sets. WANT!

Reageer op artikel:
Het prachtige 3D-geprinte Lilia-servies is een eerbetoon aan het Tsjechische kubisme
Sluiten