Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 04/08/2015

Het prachtige zwevende skateboard van Lexus is een feit!

Marty McFly wake up! Je nieuwe voertuig staat voor je klaar. Lexus is al een tijdje via een reeks van video’s aan het teasen dat ze erin zijn geslaagd om het beroemde hoverboard uit Back to the Future te ontwikkelen. Het internet barste uiteraard na de eerste teaser los en kwamen er vele discussies tot stand. Zou het écht of is het een hoax? De meerderheid dacht, logischerwijs, dat het om een hoax zou gaan. Om te laten zien waar alle ophef over is ontstaan heeft Lexus dan ook eindelijk de veelbelovende beelden van het zwevende skateboard vrijgegeven. En yes, het Lexus Hoverboard is een feit. Of is het toch een hoax? Oordeel zelf!

Lexus Hoverboard

Lexus is al zo’n achttien maanden bezig met het ontwikkelen van het Hoverboard. Dit in samenwerking met IFW Dresden en evico GmbH. Twee bedrijven die in magnetische levitatie gespecialiseerd zijn. Professioneel skateboarder Ross McGouran is er op een gegeven moment bijgehaald om ‘m intensief te testen. “Het voelde alsof ik helemaal opnieuw moest beginnen, met name wat betreft mijn houding en evenwicht. Het was een compleet nieuwe ervaring”, aldus Ross McGouran.

Hoe werkt het Lexus Hoverboard?

In twee ‘cryostats’-reservoirs bevindt supergeleidend materiaal dat bij een temperatuur van -197 graden Celsius wordt bewaard. Dit komt doordat het in vloeibare stikstof is ondergedompeld. Om ‘m vervolgens te laten zweven wordt het Lexus Hoverboard boven een magnetisch spoor geplaatst. Je kunt er dus niet door alle straten mee zweven.

“Het magnetische veld van het spoor wordt als het ware bevroren in de supergeleiders van het hoverboard waardoor het blijft zweven. De kracht is zo sterk dat iemand op het Lexus Hoverboard kan staan en er zelfs op kan springen,” aldus Dr. Oliver de Hass van evico GmbH. Meer weten over de werking? Check in onderstaande video het volledige verhaal:

Het lijkt ons duidelijk dat nu iedereen wel een toch op dit zwevende skateboard wil maken. Want wie wil nou niet kunnen rondvliegen als Marty McFly?! Wij denken wel dat het vooral op een promotiestunt gaat om de kunsten van Lexus onder de aandacht te brengen. En dat is ze gelukt. Het Lexus Hoverboard ziet er nice uit, de technologie is indrukwekkend en wij willen er als de wiedeweerga een vlucht mee maken. Lexus, wanneer nodig je ons uit?!

Check ook:

Reageer op artikel:
Het prachtige zwevende skateboard van Lexus is een feit!
Sluiten