Het slimme horloge van Apple, de Apple Watch

Eindelijk was het zover. Apple is een nieuwe productcategorie gestart en heeft vanavond eindelijk een slim horloge gepresenteerd. Maak kennis met de Apple Watch. Een horloge dat in twee afmetingen en in drie varianten (Watch, Watch Sport en Watch Edition) beschikbaar wordt. De Apple Watch zal in begin 2015 op de markt komen en begint de prijs in de Verenigde Staten bij 349 dollar. Het horloge is alleen met de iPhone 5, 5C, 5s, 6 en 6 Plus compatible. Onbekend is wanneer het horloge in Nederland verkrijgbaar is. Check om alvast in de stemming te komen hieronder de hands-one video van The Verge.

Zoals jullie zien gaat het bij dit horloge om een totaal nieuwe interface. De nieuwste versie van iOS is dus niet zomaar op het horloge gezet. Apple heeft er juist voor gekozen om nieuwe software te ontwikkelen, omdat het scherm een stuk kleiner is. En dat ziet er smooth uit.

 
De Apple Watch is voorzien van een Retina scherm en is de draaiknop aan de zijkant één van je grootste vrienden. Hiermee bedien je het horloge grotendeels zodat je niet continue met je vingers het scherm bedekt. En dat is best logisch. De draaiknop wordt ook wel de digital crown genoemd en zet ‘analoge’ draaibewegingen om in digitale data.

Met de Apple Watch kun je het meeste zoals we bij andere smartwatches op de markt hebben gezien. Denk aan klokkijken, de navigatie, berichten checken, agenda’s raadplegen, WhatsApp-berichten lezen, foto’s bekijken en je gezondheid bijhouden. Deze laatste informatie wordt ook naar de Health-app van iOS 8 gestuurd zodat je alles op het grote scherm kunt bekijken. Maar wat we bij andere smartwatches nog niet hebben gezien is dat je met de Apple Watch naar andere Apple Watches kunt seinen. Onze fanatieke WANT-lezer Thale merkte goed op dat dit een mooie verwijzing naar de populaire Yo-app is. Nu vragen jullie je natuurlijk direct af wie deze master is, maar dat houden we liever geheim!

 
Het design van de Apple Watch is vierkant en heb je de keuze uit verschillende polsbanden. De Watch Edition is zelfs van achttien-karaats goud. Het horloge oogt wel ietwat dik en is het nog onduidelijk hoe lang de batterij het volhoudt. Maar één ding is zeker: laten App-ontwikkelaars nu maar hard aan de slag gaan om de App Store helemaal vol te gooien.

Het is dus nog wachten tot begin 2015 om te ontdekken of de Apple Watch écht een nieuwe standaard heeft neergezet, maar vooralsnog lijkt het er wel op. Kan Android Wear in combinatie met de fabrikanten de concurrentie aan? Het wordt in ieder geval weer een mooie strijd.

Reageer op artikel:
Het slimme horloge van Apple, de Apple Watch
Sluiten