Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Tech 29 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Het slimme Samsung windscherm maakt je motorrit (on)veiliger

Bij Samsung denk je al gauw aan smartphones, smartwatches en virtual reality-brillen. Waar je niet aan denkt is een windscherm. Jawel, dat lees je goed. Het Samsung Smart Windshield is een windscherm voor motorrijtuigen met de technologie van Samsung-apparaten. Dit Samsung windscherm tilt motorrijden naar een hoger niveau dankzij de innovatieve functies die hierin zijn verwerkt.

Houd met het Smart Windshield je telefoon in je zak

Dit windscherm is met het oog op je veiligheid ontworpen. Zo raak je tijdens het rijden niet afgeleid door je trillende smartphone. Je kunt op het windscherm gelijk zien wie je belt of een bericht stuurt. Hoe? Het Samsung Smart Windshield maakt verbinding met je smartphone en gebruikt een kleine projector waarmee je beelden op het scherm kunt zien. Hierop zijn je oproepen, berichten en is zelfs je route te bezichtigen. In de onderstaande video kun je meer van de functionaliteiten bewonderen. Check ‘m snel!

Samsung windscherm: niet altijd even veilig?

Het Samsung Smart Windshield is momenteel een conceptversie, maar wel een gave! Het is een handige manier om onderweg gemakkelijk je notificaties te checken. Aan de andere kant is-ie ook ietwat riskant, omdat motorrijders al hun aandacht op de weg moeten houden. Ja, het windscherm kan wel werken om smartphonegebruik onderweg te verminderen. Maar of de bestuurders dan niet door hun windscherm worden afgeleid is een andere vraag. Zo vinden we het idee dat je je route tijdens het rijden kunt checken handig en slim. Dat je echter ook al je WhatsAppjes en mailtjes voorbij ziet komen, iets minder! Wat denk jij? Zie jij dit in productie gaan of denk je dat het niet werkt omdat je juist meer wordt afgeleid? Hier kun je ons laten weten wat je denkt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Het slimme Samsung windscherm maakt je motorrit (on)veiliger
Sluiten