Daniel Koster
Daniel Koster Culture 25 nov 2015

Het slinkse ‘Secret Hitler’ kaartspel belooft avonden vol plezier én wantrouwen

Wij zijn fan van kaartspellen en zijn bijvoorbeeld fervente weerwolvers. Het is om die reden dat het kaartspel Secret Hitler ons zo aanspreekt, want het lijkt een beetje op Weerwolven van Wakkerdam. Echter ben je bij Secret Hitler op zoek naar fascisten en Hitler himself!

Op zoek naar Hitler

Het is het jaar 1932 en je bevindt je in Duitsland. Of dat is de uitgang van het spel. Het is een turbulente tijd waar liberalen en fascisten recht tegenover elkaar staan. Het doel van het spel? Achterhalen wie de fascisten en Hitler zijn om zo een stokje voor de tweede wereldoorlog te steken. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan!

Het spel

Elke ronde worden een president en een kanselier aangesteld. Zij trekken vervolgens drie kaarten welke wetten zijn en moeten hier één wet van aannemen. Dit kunnen liberale en fascistische wetten zijn waarvan de rest van de speler (tussen de vijf en tien mogelijke spelers) moeten achterhalen of de president en kanselier simpelweg pech hadden of wellicht fascisten zijn. Het uiteindelijke doel voor de liberalen is namelijk om vijf wetten die liberaal zijn aan te nemen of Hitler te vinden. De fascisten moeten zes fascistische wetten zien aan te nemen of Hitler als kanselier weten aan te stellen. Om het helemaal ingewikkeld te maken, het aannemen van een fascistische wet kan voordelig zijn voor de liberalen en om deze reden dus door een liberaal worden gespeeld als ‘ie president dan wel kanselier is! Check de onderstaande video voor een volledige uitleg van het spel.

Garant voor avonden vol plezier en wantrouwen

Zoals we zeiden lijkt het spel wat op Weerwolven van Wakkerdam, echter belooft Secret Hitler een verfrissende afwisseling van dit spel te zijn. En bovenal een avond vol plezier en wantrouwen te garanderen. Je kunt Secret Hitler via Kickstarter voor een goede 23 euro (exclusief iets meer dan negen euro aan verzendkosten) aanschaffen! Dan kun je vanaf april naar hartenlust Secret Hitleren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het slinkse ‘Secret Hitler’ kaartspel belooft avonden vol plezier én wantrouwen
Sluiten