Rutger Houweling
Rutger Houweling Google 29 jan 2013

Hewlett-Packard gaat ‘samenwerken’ met Google en komt met een Chromebook

Het jaar 2012 was voor Hewlett-Packard niet zo’n best jaar dus moet er veel veranderen. Net nadat Acer bekend maakte dat laptop die draaien op Chrome OS, de zogenoemde Chromebooks, een stuk beter verkopen (in de VS) dan Windows 8 laptops komt HP met het nieuws dat ze op 17 februari de Chromebook Pavilion op de markt brengen. De laptop, die draait op het besturingssysteem Chrome, beschikt over een 14-inch scherm (1366 x 768 pixels), een 1,1GHz Intel Celeron 847-processor, Intel HD videoprocessor, 2GB aan werkgeheugen, drie USB2.0-poorten, een hdmi-uitgang en 16GB opslagruimte. Dit is middels een SD-kaartlezer nog wel uit te breiden. Met een volle batterij kun je zo’n 4 uur en vijftien minuten Chromebooken.

Chromebooks zijn vooral een succes, omdat-ie draait op een webgebaseerd besturingssysteem. Deze worden over het algemeen als veiliger gezien. Je slaat al je gegevens ook op in Google Drive, waardoor je geen grote harde schijf nodig hebt. Tevens zijn de meeste Chromebooks goedkoop, vanwege de niet al te indrukwekkende specs. Gemiddeld kosten ze zo’n 200 euro. Ze zijn vooral in het bedrijfsleven en onderwijssector erg populair. De prijs van de HP Chromebook Pavilion is nog onbekend, maar reken erop dat dit een prima prijs gaat worden. Worden jullie een beetje enthousiast van een Chromebook?

Update: De Chromebook van HP gaat in de VS 329,99 dollar kosten. Een stuk duurder dan de Chromebooks van Samsung en Acer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hewlett-Packard gaat ‘samenwerken’ met Google en komt met een Chromebook
Sluiten