Culture 10 dec 2018 Ilona Braam

Met deze training kom je van je smartphoneverslaving af en krijg je veerkrachtige hersenen

Het is tegenwoordig best bijzonder als iemand geen smartphone bij zich heeft en doorgaans zie je op straat overal wel mensen om je heen die vastgelijmd zitten aan hun telefoon Sommige mensen zijn dusdanig gehecht aan hun toestel dat het ongezond begint te worden en vooral de hersenen zouden eronder lijden. Het Belgische bedrijf Hi.BRAIN probeert er echter alles aan te doen om de hersenen happy te houden en heeft daarom een training in elkaar gezet om je te helpen van je smartphoneverslaving af te komen en daardoor meteen je brein veerkrachtiger te maken.

Pauze vergroot kans op briljante ingevingen

De meeste mensen vinden het heel normaal om hun lichaam om te zoveel tijd te trainen, maar denken er niet aan om hetzelfde voor hun hersenen te doen. En dat terwijl onze hersenen toch wel onze processor zijn en als je zo van je smartphone houdt, zou je moeten weten dat de chip een grote impact heeft op het hele apparaat. Neuropsychologe Katelijn Nijsmans van Hi.Brain wijst erop dat uit onderzoek is gebleken dat het beter is om af en toe een pauze te nemen dan om maar aan een stuk door te werken. Tijdens die pauze krijgen je hersenen de kans om weer bij te tanken, zodat ze ook weer creatiever kunnen zijn. Het is niet voor niets dat je vaak onder de douche of tijdens het staren uit de trein je meest briljante ingevingen krijgt. En dat is precies wanneer de breinactiviteit laag is en je hersenen niet op volle toeren werken.

smartphones

De kunst van het pauzeren

Met de training leer je als het ware de kunst van het pauzeren en leer je om wat meer afstand te nemen van je smartphone, zodat je hersenen niet contant maar bezig zijn met de dynamische wereld op je toestel. Je went er bijvoorbeeld aan om bij te houden hoeveel je met je telefoon bezig bent en wordt uitgedaagd om je notificaties wat minder opdringerig in te stellen. Af en toe is zelfs helemaal offline gaan ook erg nuttig om van je verslaving af te komen.

Als je denkt dat je wat teveel vast zit aan je toestel, kun je de training een poging wagen. Tot 1 januari is hij gratis beschikbaar voor klanten van de Belgische Apple Premium Reseller Switch. Na 1 januari kan iedereen er echter mee aan de slag en kost een abonnement je minimaal 34,99 euro. De cursus duurt 9 weken en komt in de vorm van een webapplicatie.

Hi.Brain training smartphoneverslaving

Binnenkort ook smartphone app

Ironisch genoeg wordt er ook aan een smartphone app gewerkt, maar aan de andere kant zou de app je smartphonegebruik misschien wel beter in de gaten kunnen houden en je uiteindelijk juist beter kunnen helpen. Dit jaar lijken steeds meer bedrijven aandacht te schenken aan de zogenaamde digitale gezondheid van hun klanten. Zowel iOS als Android kregen features om je smarthonegebruik beter in de gaten te houden. En Apple nam de gezondheid nog een stapje verder met een ECG feature op de Apple Watch Series 4.  Deze heeft inmiddels zijn eerste leven al gered.

 

Hi.Brain

Reageer op artikel:
Met deze training kom je van je smartphoneverslaving af en krijg je veerkrachtige hersenen
Sluiten