Rutger Houweling
Rutger Houweling 21 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

High-tech urn zal jou (of een dierbare) na je dood in een boom veranderen

In 2012 schreven wij al over de Bios Urn uit Barcelona. Een awesome urn die je na je dood in een boom verandert. Het as van de mens schijnt namelijk ideaal als mest te fungeren. Maar gezien de technologische ontwikkelingen hebben de guys ‘m een nieuw leven geschonken en zijn de Bios Urn gaan doorontwikkelen. Simpel gezegd is de urn een stuk slimmer geworden en heet nu de Bios Incube.

De Bios Incube helpt je een handje

Als je niet over groene vingers beschikt dan heb je waarschijnlijk wel eens ontdekt dat het tot leven brengen van een boom (of plant) niet altijd van een leien dakje gaat. De temperatuur moet goed zijn, je moet niet te veel water geven, maar ook niet te weinig. En hoe zit het met de luchtvochtigheid? De Bios Incube is dan ook een slimme bloempot die door middel van allerlei sensoren jou helpt om een prachtige boom te laten groeien.

Water wordt automatisch toegevoegd en via de app wordt alles over de temperatuur, vochtigheid en zonlicht vermeldt. Wil de plant meer zonlicht op een dag? Dan zal ‘ie dat via de app snel genoeg laten weten en zul je ‘m moeten verplaatsen. Check in onderstaande waar de slimme bloempot allemaal voor zorgt.

Een bloempot met een mooie gedachte

Wanneer een dierbare overleefd, zal die persoon uiteraard nooit uit je geheugen verdwijnen. En met slimme bloempot houd je je dierbare toch iets dichter bij je en blijf je er met liefde voor zorgen. Dat is wat ons betreft een mooie gedachte. Interesse? De Bios Incube is hier voor 480 euro te koop. Beschik je wel over groene vingers? Je kunt ook alleen voor de Bios Urn kiezen. Dan betaal je honderdzestig euro inclusief verzendkosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
High-tech urn zal jou (of een dierbare) na je dood in een boom veranderen
Sluiten